Müller Cecília: vizsgáljuk, hogy be kell-e vezetni újabb intézkedéseket a koronavírus miatt

Szerző: portfolio.hu

Ha 95 százalékban viselnénk a maszkot, nem kellene további megszorítás - hivatkozott Müller a WHO kutatására, amit szerinte mindenkinek meg kell hallani és be kell tartani - adta hírül a portfolio.hu.

Nagy a terhelés

Rendkívül nagy a terhelés az egészségügyi intézményeken - hangsúlyozta Müller Cecília. Kifejezte köszönetét és tiszteletét az életeket megmentő egészségügyi dolgozóknak.

Vizsgálják az intézkedéseket

Rendkívül fontosnak nevezte a védelmi intézkedéseket, mindenki próbál hatásos járványügyi intézkedések sorozatát bevezetni. Müller közölte: folyamatosan vizsgáljuk az intézkedések hatásosságát. A bevezetett intézkedéseket követően 2 hét múlva látható azoknak az eredménye. 4-5 hét múlva javul az elhunytak száma a bevezetést követően. Folyamatosan vizsgáljuk, hogy kell-e további intézkedéseket bevezetni - hangsúlyozta. Az operatív törzs újra javaslatot tesz a kormánynak az intézkedésekről a jövő héten.

Ha 95%-ban viselnénk a maszkot, nem kellene további megszorítás - hivatkozott Müller a WHO kutatására, amit szerinte mindenkinek meg kell hallani és be kell tartani.

Exponenciális növekedés

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, változatlanul exponenciálisan növekvő szakaszban van a járvány. Napról napra emelkedik a regisztrált esetek száma - tette hozzá. Egy nap alatt 92 fő hunyt el a koronavírussal összefüggésben.

Influenza elleni oltóanyag

Ellenőrizzük, hogy mindenhol rendelkezésre áll-e influenza elleni oltóanyag. Eddig a Fluart oltóanyag 74%-a kerül felhasználásra. Van, ahová második szállítmány is kiszállításra került, és a héten egy harmadik szállítmányt is útjára bocsátunk - közölte Müller. Ha többletigény mutatkozik, akkor átcsoportosítást is végrehajtunk - tette hozzá.

A gyermekeknek készített oltóanyag 20%-a került elosztásra. Arra kérte a szülőket, hogy jelezzék a háziorvos felé, hogy kérnek-e oltást. Ha nem fogy el, akkor felszabadítják a felnőttek számára.

(portfolio.hu)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus kisokos - A legfontosabb...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is:...

Gyakori kérdések-válaszok a...

2020. december 26-án megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech-vakcina. Ezzel a...

Miért veszélyes ennyire a COVID-19?

Az emberiségnek már sokszor kellett különféle vírusok fenyegetésével szembenéznie. Átélt már nem is egy pandémiát - mégse vonul(t) karanténba a...

Meddig tart a COVID-19 elleni...

Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem...

Miért nem járható út a...

Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg"...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.