• Müller Cecília: vizsgáljuk, hogy be kell-e vezetni újabb intézkedéseket a koronavírus miatt

    Szerző: portfolio.hu

    Ha 95 százalékban viselnénk a maszkot, nem kellene további megszorítás - hivatkozott Müller a WHO kutatására, amit szerinte mindenkinek meg kell hallani és be kell tartani - adta hírül a portfolio.hu.

    Nagy a terhelés

    Rendkívül nagy a terhelés az egészségügyi intézményeken - hangsúlyozta Müller Cecília. Kifejezte köszönetét és tiszteletét az életeket megmentő egészségügyi dolgozóknak.

    Hirdetés

    Vizsgálják az intézkedéseket

    Rendkívül fontosnak nevezte a védelmi intézkedéseket, mindenki próbál hatásos járványügyi intézkedések sorozatát bevezetni. Müller közölte: folyamatosan vizsgáljuk az intézkedések hatásosságát. A bevezetett intézkedéseket követően 2 hét múlva látható azoknak az eredménye. 4-5 hét múlva javul az elhunytak száma a bevezetést követően. Folyamatosan vizsgáljuk, hogy kell-e további intézkedéseket bevezetni - hangsúlyozta. Az operatív törzs újra javaslatot tesz a kormánynak az intézkedésekről a jövő héten.

    Ha 95%-ban viselnénk a maszkot, nem kellene további megszorítás - hivatkozott Müller a WHO kutatására, amit szerinte mindenkinek meg kell hallani és be kell tartani.

    Exponenciális növekedés

    Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, változatlanul exponenciálisan növekvő szakaszban van a járvány. Napról napra emelkedik a regisztrált esetek száma - tette hozzá. Egy nap alatt 92 fő hunyt el a koronavírussal összefüggésben.

    Influenza elleni oltóanyag

    Ellenőrizzük, hogy mindenhol rendelkezésre áll-e influenza elleni oltóanyag. Eddig a Fluart oltóanyag 74%-a kerül felhasználásra. Van, ahová második szállítmány is kiszállításra került, és a héten egy harmadik szállítmányt is útjára bocsátunk - közölte Müller. Ha többletigény mutatkozik, akkor átcsoportosítást is végrehajtunk - tette hozzá.

    A gyermekeknek készített oltóanyag 20%-a került elosztásra. Arra kérte a szülőket, hogy jelezzék a háziorvos felé, hogy kérnek-e oltást. Ha nem fogy el, akkor felszabadítják a felnőttek számára.

    (portfolio.hu)

    Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

    Módosítva: 2020.11.19 15:05, Megjelenés: 2020.11.19 15:05
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Koronavírus - pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres tesztelés

    Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben - jelentette be csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

    Koronavírus: jó hírek érkeztek az AstraZeneca vakcinatesztjeiről is

    Az Oxford Egyetem és az AstraZeneca által közösen fejlesztett, koronavírus elleni vakcina biztonságos és jelentős immunválaszt vált ki minden korosztályban a fázis 2 tesztek előzetes eredményei alapján - közölte a portfolio.hu. A fázis 2 teszt kislétszámú, a vakcina hatékonyságát a soron következő fázis 3 tesztek hivatottak igazolni.

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

    Miért veszélyes ennyire a COVID-19?

    Az emberiségnek már sokszor kellett különféle vírusok fenyegetésével szembenéznie. Átélt már nem is egy pandémiát - mégse vonul(t) karanténba a világ minden új fertőzés megjelenésekor, vagy minden influenzaszezonban. Most miért más ez a helyzet? Mi a nagy hajtűkanyar a koronavírus biológiájában, ami ekkora veszélyt hoz az életünkre nézve?

    Magas rizikóval járó alapbetegségek COVID-19 esetén

    Az alapbetegségek kutatásával foglalkozó metaanalízis (Penn State University, PLOS One) ismertette, hogy melyek fennállása mellett kell COVID-19 fertőzés esetén a halálozás előfordulásának nagyobb esélyével számolni.

    Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

    Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak.

    Az egészséges fiatalnál is hetekbe telhet kigyógyulni a COVID-19-ből

    A 35 év alatti páciensek ötöde arról számolt be, hogy a pozitív teszteredményt követően akár 21 napba is telt, míg újra a korábbi egészségi állapotában érezte magát, olvasható az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) adatai között.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.