Viselhető defibrillátort engedélyeztek szívbeteg gyerekeknek az Egyesült Államokban

Szerző: MTI

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA) engedélyezte a viselhető külső defibrillátort olyan gyermekeknek, akik súlyos szívritmuszavarral élnek.

Az egy kilogrammnál könnyebb LiveVest olyan gyerekek kezelésére használható ezentúl, akiknek állandó szívmonitorozásra van szükségük, beültethető eszközt azonban egészségügyi okból, vagy a szülők ellenvetése miatt nem kaphatnak.

Egy elektródaöv átfogja a páciens mellkasát, egy műszert pedig a csuklóján visel a beteg. A LifeVest folyamatosan monitorozza a szívet, ritmuszavar esetén azonnal reagál és elektromos ütést ad, hogy visszaállítsa a normális szívritmust.

A LifeVest használatát 18 évnél idősebbeknél 2001-ben engedélyezték, az FDA közlése szerint az új engedély révén az orvosok már gyermekeknek is biztonsággal írhatják fel az eszközt. Kizárólag a 18,5 kilogrammnál nehezebb, legalább 66 centiméteres mellkaskerületű gyerekeknél alkalmazható.

Az engedélyt tanulmányokra és 248 három és tizenhét év közötti szívbetegek klinikai adataira alapozva adta ki az FDA.

A defibrillátorok az életveszélyes szívritmust korrigálják elektromos ütésekkel. A szívleállás veszélyével együtt élő felnőttek nagy részébe beültetik az életmentő műszert.

(MTI; Forrás: medscape.com)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Angolkór Angolkór

A kóros D-vitamin-hiány tünetei, kezelése és megelőzése.

Milyen a maszk hatékonysága? -...

A lakosságot érdemes lenne általánosságban maszkhasználatra kötelezni? A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember adott választ.

Defibrillátort minden mentőautóba!...

Félmillió forint értékű életmentő készüléket ajándékoztak az Elsősegély - Mit kell tennem? alkalmazás készítői és támogatói az Országos...

Szívritmuszavarok (arrhythmia) -...

A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott vagy összevissza ver....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.