Defibrillátor téma

Szívritmuszavarok (arrhythmia) - Figyelmeztető tünetek

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott vagy összevissza ver. Az arrhythmiák általában veszélytelenek, de vannak olyan formáik, amik súlyos tüneteket okozhatnak, sőt néha az életet veszélyeztethetik.

Defibrillátor - Mikor és hogyan kell használni?

WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †

A defibrillátor egy életmentő eszköz, de nem pótolja az újraélesztést. Hogyan működik a szerkezet, és mikor szükséges használni?

Ön tudna segíteni, amíg kiérkeznek a mentők?

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Mentőt hívni egyszerű feladatnak tűnhet, de vajon éles helyzetben is meg tudjuk őrizni a hidegvérünket? Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) 14 ezer embert kérdezett meg a Szép Mentés! teszt keretében, hogy megtudja, mennyire vagyunk talpraesettek, amikor tárcsázni kell a 112-t.

Országos defibrillátor-adatbázist készít a mentőszolgálat

MTI

Mobiltelefonon is megjeleníthető országos adatbázist készít a nyilvános, közforgalmú helyeken elhelyezett félautomata defibrillátorokról az Országos Mentőszolgálat.

Az automata defibrillátor használata

Defibrillátor,Elsősegély,Újraélesztés

A hirtelen szívhalál leghatékonyabb ellátását a defibrillátor használatával végezhetjük. Az automata defibrillátorok úgy lettek kifejlesztve, hogy azt laikusok is biztonsággal alkalmazhassák.

Viselhető defibrillátort engedélyeztek szívbeteg gyerekeknek az Egyesült Államokban

MTI

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA) engedélyezte a viselhető külső defibrillátort olyan gyermekeknek, akik súlyos szívritmuszavarral élnek.

Kecskeméten is defibrillátorral növeli a MÁV az utasok biztonságát

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Életmentő defibrillátor készüléket helyezett el a MÁV – a győri és a hegyeshalmi után – a kecskeméti vasútállomáson is. Az eszközt a helyszínen ünnepélyes keretek között mutatták be.

Defibrillátort helyeztek el a győri vasútállomáson

MTI

Automata defibrillátort helyeztek el a győri vasútállomás utascsarnokában. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a győri mellett a hegyeshalmi és a kecskeméti vasútállomáson is elérhető lesz egy-egy készülék.

Korszerűen az elsősegélyről

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Mellény, amivel gyakorolható, hogyan mentsük meg azt, aki félrenyelt és fuldoklik; újraélesztés tanulásához csecsemő- és kisgyermek-AMBU: ezekkel és más 21. századi szintű eszközökkel gyarapodott a Vöröskereszt oktatási központja megyénkben.

Betegeknek és érdeklődőknek szerveznek kardiológiai konferenciát Budapesten

MTI

Velünk éljen túl egy infarktust címmel rendeznek kardiológiai konferenciát betegek és érdeklődők részére április 17-én a Lurdy Házban, ahol a betegség kialakulásáról, tüneteiről és kezeléséről, a túlélés lehetőségeiről tartanak előadásokat a meghívott szakemberek.