Egészségturizmus

Egészségturizmus

Túrázás - Mi legyen a hátizsákban?

Oxygen Medical
2014-03-15 09:41

A hétvégétől egyre javuló, nyárias idő lesz, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával

MTI
2014-02-20 22:10

Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával: a tervek szerint idén ősszel az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályában indulhat el a lovasoktatás központi költségvetési forrásból - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Mikor nem ajánlott szaunázni?

WEBBeteg, otvenentul.hu
2013-11-10 07:38

A köztudatban az él, hogy a szaunafürdőzés mindenkinek jót tesz, mivel az izzadás magas hőfokú helyiségben megszabadítja szervezetünket a méreganyagoktól, vagyis jól hat az anyagcserénkre.

Tudta Ön gyógyvizeinkről?

itthon.hu
2013-04-14 13:21

Magyarország igen gazdag termálvizekben, a világon hasonló adottságokkal csak Franciaország, Izland, Olaszország, Japán rendelkezik. Fürdőink számos bajunkra, betegségünkre nyújtanak gyógyírt.

Mofetta kezelés: Kinek és miért érdemes kipróbálni?

mofetta.eu
2013-04-08 13:05

Jelenlegi ismereteink szerint a szén-dioxid szárazfürdő alkalmazása 2000 éves múltra tekint vissza. A római kori orvoslásban, később a népi gyógyászatban felismerték a természetes szén-dioxid fürdők gyógyító és rekreációs hatását.(x)

Orvosképzés: milyen változásokra számíthat az idén felvételiző?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2013-01-10 15:15

Száz felvételizőből egy tucat az orvosi pályát választja, attól függetlenül, hogy évek óta hatalmas gondokkal küzd az egészségügy. Március 1-ig lehet jelentkezni az egyetemekre. Körképünk bemutatja az orvosképzés hazai lehetőségeit.