• A debreceni különleges mentők is kutatnak majd Haitin

    Szerző: WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

    A Magyar Köztársaság hivatalos mentőcsapata is napokon belül útrakel Haitire, csütörtök délben indulnak New York-on keresztül.

    A DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsapata) kilenc fővel indul útnak, hét orvos és két ápoló fogja elvégezni a munkát. A dr. Késmárky András vezette csapat ezúttal mentőkutyát nem visz, gyógyítani és ápolni mennek.

    Hirdetés

      Debreceni orvosok szívvel-lélekkel 
    Van Debrecenben egy orvoscsoport, amely nem elégszik meg a hagyományos értelemben vett gyógyítási tevékenységgel. Ők a DEKOM, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.
    A kezdetek >>
    Magyarországon egyedülálló, hogy egy orvosi egyetem saját mentőcsapatot működtessen. Ebben az esetben is a DEKOM mellé álltak. Az előzetes tervek szerint tíz napot fognak kint tölteni, Késmárky András információi szerint 50 ezer fő a halálos áldozat, 3 millió a sérült. Az ő feladatuk lesz az alapellátás biztosítása, felállítják a sátorkórházat és aztán átadják az utánuk jövőknek.
    Várhatóan pénteken kezdhetik meg a munkát.

    A kedden történt földrengés rengeteg áldozatot követelt, a szigetország fővárosában teljes a káosz. A főváros, Port-au-Prince romokban hever, sok az utcán fekvő halott és a sebesült.

    Rengeteg felszerelést visznek, többek között EKG-t, ultrahangot, gyereket és felnőttet is el tudnak majd látni. Az út költsége körülbelül 5 millió forint lesz, amit a Magyar Telekom ad a csapatnak, ehhez a csapat is hozzáteszi a saját forrásait.

    A cég hisz abban, hogy egy politikától, vallástól független szervezet is tud jelentős sikereket elérni.

    A DEKOM már bizonyított: a katasztrófamentésben jelentős gyakorlatra tettek szert az indonéziai földrengés, az indonéziai szökőár, a pakisztáni földrengés áldozatainak mentésekor, ellátásakor. A burmai katszatrófa idején csak őket engedték be a területre.

    (WEBBeteg/Czibere Anikó)

    Módosítva: 2010.01.16 18:02, Megjelenés: 2010.01.16 18:02
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Az F-vitamin - avagy a telítetlen zsírsavak

    Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a vegyületeket a vitaminok csoportjába, ugyanis a szervezetünk egészséges működéséhez nagyobb mennyiség szükséges belőlük, mint a többi vitaminból.

    Mi a testhőmérséklet normál tartománya?

    A normális testhőmérséklet számos tényezőtől függ, ideértve az adott személy korát, nemét és aktivitási szintjét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA