• A debreceni különleges mentők is kutatnak majd Haitin

    Szerző: WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

    A Magyar Köztársaság hivatalos mentőcsapata is napokon belül útrakel Haitire, csütörtök délben indulnak New York-on keresztül.

    A DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsapata) kilenc fővel indul útnak, hét orvos és két ápoló fogja elvégezni a munkát. A dr. Késmárky András vezette csapat ezúttal mentőkutyát nem visz, gyógyítani és ápolni mennek.

    Hirdetés

      Debreceni orvosok szívvel-lélekkel 
    Van Debrecenben egy orvoscsoport, amely nem elégszik meg a hagyományos értelemben vett gyógyítási tevékenységgel. Ők a DEKOM, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.
    A kezdetek >>
    Magyarországon egyedülálló, hogy egy orvosi egyetem saját mentőcsapatot működtessen. Ebben az esetben is a DEKOM mellé álltak. Az előzetes tervek szerint tíz napot fognak kint tölteni, Késmárky András információi szerint 50 ezer fő a halálos áldozat, 3 millió a sérült. Az ő feladatuk lesz az alapellátás biztosítása, felállítják a sátorkórházat és aztán átadják az utánuk jövőknek.
    Várhatóan pénteken kezdhetik meg a munkát.

    A kedden történt földrengés rengeteg áldozatot követelt, a szigetország fővárosában teljes a káosz. A főváros, Port-au-Prince romokban hever, sok az utcán fekvő halott és a sebesült.

    Rengeteg felszerelést visznek, többek között EKG-t, ultrahangot, gyereket és felnőttet is el tudnak majd látni. Az út költsége körülbelül 5 millió forint lesz, amit a Magyar Telekom ad a csapatnak, ehhez a csapat is hozzáteszi a saját forrásait.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A cég hisz abban, hogy egy politikától, vallástól független szervezet is tud jelentős sikereket elérni.

    A DEKOM már bizonyított: a katasztrófamentésben jelentős gyakorlatra tettek szert az indonéziai földrengés, az indonéziai szökőár, a pakisztáni földrengés áldozatainak mentésekor, ellátásakor. A burmai katszatrófa idején csak őket engedték be a területre.

    (WEBBeteg/Czibere Anikó)

    Legutóbb frissült: 2010.01.16 18:02
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    E-recept: 2019 végéig kötelező lesz a papíralapú felírási igazolás

    Döntés született arról, hogy az e-recepthez 2019 végéig kötelező lesz papíralapú felírási igazolást adni minden betegnek, derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból.

    A szőlő egészségre gyakorolt hatásai

    A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.

    A vashiányos vérszegénység - Melyek a vashiány tünetei?

    A vashiány a leggyakrabban előforduló hiánybetegségek egyike, melynek változatos tünetei olykor megnehezítik a felismerést. A vashiány azonban számos probléma kiváltó oka lehet, amik közül a vashiányos vérszegénység fordul elő legtöbbször.

    Az ősz leggyakoribb betegségei

    A forró nyári napok után üdítően hat a nyár végi, ősz eleji hűvösebb idő. Megkezdődött az iskola, és itt van az őszi kirándulások, majd a szüret ideje is.

    Magyar orvoscsapat Indonéziában

    Az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől.

    Debreceni orvosok - Szívvel-lélekkel

    Van Debrecenben egy orvoscsoport, amely nem elégszik meg a hagyományos értelemben vett gyógyítási tevékenységgel. Ők a DEKOM, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.