• Magyar orvoscsapat Indonéziában

    Szerző: WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

    Az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől.

    2004-ben szökőár pusztított Indonézia partjainál, 2006-ban pedig Jávát sújtotta földrengés. Több tízezer ember sérült meg kisebb-nagyobb mértékben, az ő segítésükre rögtön útra kelt a DEKOM.

    Hirdetés

    Ezt nem felejtették el az indonézek, és augusztus 17-én Budapesten az indonéz nagykövetség rezidenciáján az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől, az indonéz állami ünnep 64. évfordulójára rendezett fogadáson.

      Ez a cikk is érdekelheti Önt

    Részletesebben a magyar orvoscsoport munkájáról.

    Az orvoscsoport a két katasztrófánál közel 4 ezer embert látott el a pusztítás helyszínének epicentrumában. Nem csak gyógyítottak, hanem közel 10 millió forint értékben osztottak gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket a rászorultak között. Részt vettek a helyi orvosok, orvostanhallgatók továbbképzésében.

    Az átadást követően a jelenlévőknek tradicionális táncokkal, élő zenével és fogadással kedveskedtek a vendéglátók.

    (WEBBeteg - Czibere Anikó)

    Módosítva: 2009.08.18 20:35, Megjelenés: 2009.08.18 20:35
   • Cikkajánló

    Ha COVID-os a gyermek

    Ha COVID-os a gyermek

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Hogyan igazolja a szülő a hiányzást? A legfontosabb gyakorlati tudnivalók.

    Fontos tudni!

    Fontos tudni!

    koronavirus.gov.hu

    Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

    Szlávik: mindenkinek javasolt az influenza elleni védőoltás

    A koronavírus-járványra tekintettel mindenkinek javasolja a jövő héttől elérhető infuenza elleni oltások beadását az Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

    Szakértő: az idősek és krónikus betegek oltassák be magukat influenza ellen

    Az idősek és a krónikus betegek feltétlenül oltassák be magukat az influenza ellen, mert bár a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedések - maszkhasználat, kézmosás, távolságtartás - akadályozzák az influenza terjedését is, nem helyettesítik a védőoltást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályának vezetője.

    A debreceni különleges mentők is kutatnak majd Haitin

    A Magyar Köztársaság hivatalos mentőcsapata is napokon belül útrakel Haitire, csütörtök délben indulnak New York-on keresztül.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.