Magyar orvoscsapat Indonéziában

szerző: Czibere Anikó, újságíró - WEBBeteg
megjelent: 2009.08.18.

Az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől.

2004-ben szökőár pusztított Indonézia partjainál, 2006-ban pedig Jávát sújtotta földrengés. Több tízezer ember sérült meg kisebb-nagyobb mértékben, az ő segítésükre rögtön útra kelt a DEKOM.

Ezt nem felejtették el az indonézek, és augusztus 17-én Budapesten az indonéz nagykövetség rezidenciáján az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől, az indonéz állami ünnep 64. évfordulójára rendezett fogadáson.

Ez a cikk is érdekelheti Önt
Részletesebben a magyar orvoscsoport munkájáról.

Az orvoscsoport a két katasztrófánál közel 4 ezer embert látott el a pusztítás helyszínének epicentrumában. Nem csak gyógyítottak, hanem közel 10 millió forint értékben osztottak gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket a rászorultak között. Részt vettek a helyi orvosok, orvostanhallgatók továbbképzésében.

Az átadást követően a jelenlévőknek tradicionális táncokkal, élő zenével és fogadással kedveskedtek a vendéglátók.

(WEBBeteg - Czibere Anikó)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Szemünk és a monitor Szemünk és a monitor

Hogyan óvjuk szemünket az irodában? Mit tehetünk?

HPV-fertőzés szűrése HPV-fertőzés szűrése

Hogyan történik? Milyen HPV-tesztek vannak?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.