• Magyar orvoscsapat Indonéziában

    Szerző: WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

    Az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől.

    2004-ben szökőár pusztított Indonézia partjainál, 2006-ban pedig Jávát sújtotta földrengés. Több tízezer ember sérült meg kisebb-nagyobb mértékben, az ő segítésükre rögtön útra kelt a DEKOM.

    Hirdetés

    Ezt nem felejtették el az indonézek, és augusztus 17-én Budapesten az indonéz nagykövetség rezidenciáján az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől, az indonéz állami ünnep 64. évfordulójára rendezett fogadáson.

      Ez a cikk is érdekelheti Önt

    Részletesebben a magyar orvoscsoport munkájáról.

    Az orvoscsoport a két katasztrófánál közel 4 ezer embert látott el a pusztítás helyszínének epicentrumában. Nem csak gyógyítottak, hanem közel 10 millió forint értékben osztottak gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket a rászorultak között. Részt vettek a helyi orvosok, orvostanhallgatók továbbképzésében.

    Az átadást követően a jelenlévőknek tradicionális táncokkal, élő zenével és fogadással kedveskedtek a vendéglátók.

    (WEBBeteg - Czibere Anikó)

    Legutóbb frissült: 2009.08.18 20:35
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Új betegazonosító rendszer

    A betegbiztonság növelése érdekében korszerű higiéniás eszközöket is beszereztek a keszthelyi és a hévízi kórházban.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Erdő Péter: a karitász és a közmédia együttműködik a Jónak lenni jó kampányban

    Adventkor egy napot idén arra szentel a Katolikus Karitász és a közmédia, hogy közösen szólítsa meg az embereket a Jónak lenni jó elnevezésű kampánnyal december 15-én - nyilatkozta Erdő Péter bíboros az MTI-nek.

    Haiyan-tájfun - Az MKPK negyvenezer dollár segélyt küld

    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 40 ezer dollár segélyt küld a Fülöp-szigetekre a Haiyan tájfun sújtotta területek lakosságának megsegítésére. A szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint az összeget a katasztrófaalapból tették elérhetővé.

    A debreceni különleges mentők is kutatnak majd Haitin

    A Magyar Köztársaság hivatalos mentőcsapata is napokon belül útrakel Haitire, csütörtök délben indulnak New York-on keresztül.

    Debreceni orvosok - Szívvel-lélekkel

    Van Debrecenben egy orvoscsoport, amely nem elégszik meg a hagyományos értelemben vett gyógyítási tevékenységgel. Ők a DEKOM, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.