A nyelvpiercing halálos veszélyt is rejthet

MTI
megjelent:

Az Archives of Neurology című ideggyógyászati lap számolt be róla (a cikket pedig a BBC közszolgálati hírportál ismertette), hogy egy 22 éves fiatal férfi ilyen agyi gennyes gócok miatt halt meg néhány héttel az után, hogy piercinget tettetett a nyelvébe.

A nyelvbe ültetett piercing kockázatainak listájára újabb tételt írtak az orvosok: még az agyban is okozhat gennyes tályogot az ékszer. A páciens izraeli orvosai felhívják a figyelmet, hogy a piercing okozta fertőzés a szájüregből feljuthat az agyba.

Ismertebb, hogy a nyelvpiercing miatt repedések keletkezhetnek a fogzománcon, sőt ki is csorbulhat a fog. Az ajkakba ültetett piercing okozhat gyakori tartós vérzéseket és fogínysorvadást.

Szakemberek szerint ajánlatos kétszer is meggondolni a piercinget, és az egészséget előbbre kellene helyezni a divatnál. A szájüregi piercing pedig egyértelműen nem ajánlott és kerülendő.

Nyelvpiercing: velejárók és kiszámíthatatlan veszélyek
Kicsi az esélye annak, hogy a nyelv vérezzen a piercing behelyezése után. Súlyos vérzést a nyelvben található vérerek tömeges sérülése okozhat. Mivel ilyenkor a vért lenyeljük, a vérzés intenzitása általában ismeretlen. Nyelvpiercing és kiszámíthatatlan veszélyek

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.