• Nyelvpiercing - halálos veszélyt is rejthet!

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az Archives of Neurology című ideggyógyászati lap számolt be róla (a cikket pedig a BBC közszolgálati hírportál ismertette), hogy egy 22 éves fiatal férfi ilyen agyi gennyes gócok miatt halt meg néhány héttel az után, hogy piercinget tettetett a nyelvébe.

    A nyelvbe ültetett piercing kockázatainak listájára újabb tételt írtak az orvosok: még az agyban is okozhat gennyes tályogot az ékszer.

    Hirdetés

      Nyelvpiercing: velejárók és kiszámíthatatlan veszélyek

    Kicsi az esélye annak, hogy a nyelv vérezzen a piercing behelyezése után. Súlyos vérzést a nyelvben található vérerek tömeges sérülése okozhat. Mivel ilyenkor a vért lenyeljük, a vérzés intenzitása általában ismeretlen. Nyelvpiercing és kiszámíthatatlan veszélyek>>

    A páciens izraeli orvosai felhívják a figyelmet, hogy a piercing okozta fertőzés a szájüregből feljuthat az agyba.

    Ismertebb, hogy a nyelvpiercing miatt repedések keletkezhetnek a fogzománcon, sőt ki is csorbulhat a fog. Az ajkakba ültetett piercing okozhat gyakori tartós vérzéseket és fogínysorvadást.

    Szakemberek szerint ajánlatos kétszer is meggondolni a piercinget, és az egészséget előbbre kellene helyezni a divatnál. A szájüregi piercing pedig egyértelműen nem ajánlott és kerülendő.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.10.15 21:34
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    E-recept: 2019 végéig kötelező lesz a papíralapú felírási igazolás

    Döntés született arról, hogy az e-recepthez 2019 végéig kötelező lesz papíralapú felírási igazolást adni minden betegnek, derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból.

    Lehet piercingem vagy tetoválásom, ha cukorbeteg vagyok? – Az orvos válaszol

    A cukorbetegségem miatt lehet tetoválásom, illetve piercingem? Úgy hallottam, hogy nekem veszélyesebb lehet, igaz ez? Vagy csak ugyanolyan veszélyeket hordoz, mint más embereknek? Cukraim általában jók, határértéken belül vannak.

    Nyelvvel kormányozható a kerekes szék egy új készülék segítségével

    A nyelvbe illesztett különleges piercing segítségével kormányozhatják kerekes széküket, kezelhetik a számítógépet azok, akiknek végtagjai megbénultak.

    Nyelvpiercing: velejárók és kiszámíthatatlan veszélyek

    A nyelvpiercing egyáltalán nem újfajta hóbort. Már ősidőktől használták a fakírok is, hogy így bizonyítsák transzállapotukat. A 20. század nyugati országai tulajdonképpen a fakíroktól vették át ezt a különös testékszert, és tették divatossá Amerikában és Európában.

    Hegtetoválás és tünde-fül - Bizarr testszépítés

    A különböző testszépítő, -dekoráló technikáknak számos típusa van. A régebben meghökkentőnek számító hagyományos tetoválások vagy a piercingek (testékszerek) látványa mára általánossá vált. Van kevésbé elterjedt technika is, mint például a hegtetoválás.

    Tilos az intim testrészek piercingelése

    Kiskorúak nem tetethetnének piercinget az intim testrészeikre a legnagyobb ausztrál szövetségi állam kormányzatának tervei szerint. Új-Dél-Walesben a készülő rendelet értelmében 16 éven aluliak számára tilos lenne a mellbimbók és a nemi szervek felékszerezése.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.