Nyelvpiercing - halálos veszélyt is rejthet!

Szerző: Független Hírügynökség

Az Archives of Neurology című ideggyógyászati lap számolt be róla (a cikket pedig a BBC közszolgálati hírportál ismertette), hogy egy 22 éves fiatal férfi ilyen agyi gennyes gócok miatt halt meg néhány héttel az után, hogy piercinget tettetett a nyelvébe.

A nyelvbe ültetett piercing kockázatainak listájára újabb tételt írtak az orvosok: még az agyban is okozhat gennyes tályogot az ékszer.

Nyelvpiercing: velejárók és kiszámíthatatlan veszélyek
Kicsi az esélye annak, hogy a nyelv vérezzen a piercing behelyezése után. Súlyos vérzést a nyelvben található vérerek tömeges sérülése okozhat. Mivel ilyenkor a vért lenyeljük, a vérzés intenzitása általában ismeretlen. Nyelvpiercing és kiszámíthatatlan veszélyek

A páciens izraeli orvosai felhívják a figyelmet, hogy a piercing okozta fertőzés a szájüregből feljuthat az agyba.

Ismertebb, hogy a nyelvpiercing miatt repedések keletkezhetnek a fogzománcon, sőt ki is csorbulhat a fog. Az ajkakba ültetett piercing okozhat gyakori tartós vérzéseket és fogínysorvadást.

Szakemberek szerint ajánlatos kétszer is meggondolni a piercinget, és az egészséget előbbre kellene helyezni a divatnál. A szájüregi piercing pedig egyértelműen nem ajánlott és kerülendő.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

Dohányzás Dohányzás

Hogyan függ össze a tüdőbetegségekkel?

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.