Michael Jackson: kész a halottkémi jelentés

MTI
megjelent:

Elkészült Michael Jackson halottkémi jelentése, de a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem hozzák nyilvánosságra - jelentette be hétfőn a Los Angeles megyei halottkémi hivatal.

Még tart a hatósági vizsgálat Michael Jackson halála ügyében, ezért a nyomozásra való tekintettel a rendőrség kérésére egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a régóta várt, s végre elkészült halottkémi jelentést. Sem a halottkémi hivatal, sem a rendőrség nem közölte, mikorra várható a boncolás eredményének publikálása.

Michael Jackson tényleg döbbenetes boncjelentése

Súlya 50,8 kilogramm, étel nem, csak gyógyszer volt a gyomrában, kopasz volt, zúzódásokat találtak a testén, bordáit eltörte az újraélesztés, négy tűtől származó sebet fedeztek fel szívtájékán. Mi állt még a jelentésben?

Az 50 koncertből álló londoni turnéra készülő popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában hunyt el váratlanul június 25-én. Orvosa, Conrad Murray talált rá az ágyában fekvő, de már nem lélegző Jacksonra, akit sikertelenül próbált újraéleszteni. A nyomozás során arra keresik a választ, milyen gyógyszerek játszhattak szerepet az 50 éves előadó halálában.

Rendőrségi források szerint Murray elismerte, hogy erős érzéstelenítő hatású propofolt és egyéb nyugtatókat adott be Jacksonnak halála előtt pár órával. Az orvos ügyvédje korábban azt állította, hogy ügyfele semmi olyasmit nem írt fel Jacksonnak, ami a halálát okozhatta volna.

Murray Las Vegas-i és houstoni ingatlanjaiban házkutatást tartottak, számítógépes és egyéb feljegyzéseit lefoglalták. A bírósági dokumentumok szerint a hatóságok a gondatlanságból elkövetett emberölés lehetőségét vizsgálják a sztár halálával kapcsolatban, s bár további hat orvos is képbe került, Murray a fő gyanúsított.

Michael Jackson tényleg döbbenetes boncjelentése
Jacko sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta.
Bővebben Jacko betegségeiről a WEBBetegen

Egy Los Angeles-i bíróság közben a Jackson-hagyatékkal kapcsolatos több üzleti szerződést is átvizsgált, s hétfőn többek között jóváhagyta azt a 60 millió dolláros megállapodást, amely a londoni Jackson-koncertturné szervezője, az AEG Live és a Sony Corp. érdekeltségébe tartozó Columbia Pictures között jött létre egy film készítéséről.

A This Is It elnevezésű turnéra való felkészülés alatt többszáz órányi felvétel született a sztár próbáiról, amelyből a tervek szerint azonos címmel vágják össze azt a filmet, amely október 30-án kerülne a mozikba. A produkció egyes részei 3D-ben is láthatók majd. A Los Angeles Times értesülése szerint a Sony Kenny Ortegát, a Jackson-turné rendezőjét szeretné megnyerni a film rendezésére.

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.