A napi sétától tovább élnek az öregek

Szerző: Független Hírügynökség

Tovább élnek és kevesebbet betegeskednek azok a nyolcvanasok, akik naponta legalább egy órát sétálnak, állapította meg egy szerdán közzé tett tanulmány. A kutatók egy hegyi település 248 idős olasz önkéntesét kísérték figyelemmel két teljes éven át. A páciensek átlagos életkora 85,9 év volt.

A két év alatt a megfigyelt idősek 12 százaléka halt meg. De 33 százalékkal magasabb volt a halálozási arány azok között, akik nem sétáltak napi 1 órát.

A fizikai aktivitástól tartózkodók körében gyakoribb volt a depresszió és a szellemi hanyatlás, a szívprobléma, magas vérnyomás, csontsorvadás, mint a sétálós csoportban.

A tanulmány a Preventive Medicine című folyóiratban jelent meg, amely a világ legnagyobb orvosi kiadójának, a holland Elsevirnek az egyik lapja.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

Dohányzás Dohányzás

Hogyan függ össze a tüdőbetegségekkel?

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.