Séta téma

Séta segítővel

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2022-12-07 17:33

Hogyan, milyen módon segíthetünk a rászorultnak a sétálásban? Kiderül, milyen testtartásban érdemes végrehajtani a különböző mozdulatokat, annak érdekében, hogy minél hatékonyabb legyen a segítségnyújtás. Fontos a szakszerű támasztás, fogás, melyet a videónkban részletesen bemutatunk.

Séta járókerettel

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2022-12-05 20:33

Egy járókeret használata stabilitást és támasztást biztosít azok számára, akiknek nehezükre esik az állás, járás, sétálás. Egy-, illetve kétoldali bántalmak, sérülések, egyensúlyzavarok esetén, amputációt követően, hosszabb betegágyban töltött idő után nélkülözhetetlen lehet az igénybevétele. Videónkban megmutatjuk a járókeret használatát.

Heti bő egy óra, tehát napi tíz perc gyaloglás megnövelheti az élettartamot 85 év felett - derül ki egy dél-koreai kutatásból, amelyet a pénteken Barcelonában kezdődő Európai Kardiológuskongresszus alkalmából ismertettek.

A rendszeres séta csökkenti az időskori 2-es típusú diabétesz kockázatát

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2022-04-13 11:03
Nem hiába mondják, hogy a kutya segít az egészségünk megtartásában, gondoljunk csak a napi kötelező sétáltatásra. 65 év felett ugyanis a rendszeres és nagyobb intenzitású séta segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását - derül ki abból a tanulmányból, amely ebben a populációban mérte a lépések számát és a séta tempóját.

A derékfájdalom és a séta

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2021-06-24 16:35

A séta egyszerűnek tűnik, ám ha helytelenül végzik, fokozhatja is a panaszokat. Amikor a sportterapeuta sétét javasol, lendületes, dinamikus, ritmikus és folyamatos mozgásra gondol, ami megmozgatja a deréktáji izmokat, kötőszöveteket.

Miért alakul ki a derékfájás? Miért fontos a mindennapos séta? Hogyan kell sétálni ahhoz, hogy a mozgás valóban gyógyítson?

(Videó: Feövenyessy Gerinc- és Sportrehabilitációs Központ)

Sétával az elbutulás ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2020-10-10 17:36
A Neurology című orvosi hetilapban megjelent tanulmány azt bizonyítja, hogy a különféle fizikai gyakorlatok segítenek elodázni néhány időskori, testben és mentális képességekben bekövetkező leépülési folyamat kialakulását.

Az erdőben való sétának rákmegelőző hatása van

Több mint TestŐr - 2019-05-13 13:52
A természetben való séta nemcsak a vérnyomást csökkenti és aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, de ennek következtében a szív- és érrendszeri és a daganatos betegségek kialakulásának a kockázata is csökken.
Remélve, hogy többet megtudnak a renyheség betegségkeltő hatásáról, a Missouri Egyetem kutatói nemrég rábeszéltek egy csapat egészséges, aktív fiatal embert, hogy kevesebbet mozogjon. A tudósok már egy ideje tudják, hogy az alig mozgó emberek jobban ki vannak téve a szívbetegség és a kettes típusú cukorbetegség veszélyének, azt azonban, hogy ez pontosan miért van így, még nem sikerült kideríteni - részben azért, mert a mozgásszegény életmód hatásainak a tanulmányozása nem könnyű.

Idősek gyógytornája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet - 2011-11-05 10:51
Az egészséges élet egyik fontos jellemzője a megfelelő mozgáskészség. Romlását előidézheti sérülés, krónikus betegség, vagy az évek múlása, az öregedés.

Stroke ellen séta

MTI - 2010-04-07 11:32
Csökkentheti egy új tanulmány szerint a nők stroke-kockázatát, ha tornacipőt húznak, és hosszabb tempós sétára indulnak.