Séta téma

Már egy kevés testedzés is csökkentheti a depresszió kockázatát

MTI

Még egy kevés testedzés, mint az intenzív séta is jelentősen csökkentheti a depresszió kockázatát egy új tanulmány szerint.

A rendszeres séta csökkenti az időskori 2-es típusú diabétesz kockázatát

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Nem hiába mondják, hogy a kutya segít az egészségünk megtartásában, gondoljunk csak a napi kötelező sétáltatásra. 65 év felett ugyanis a rendszeres és nagyobb intenzitású séta segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását - derül ki abból a tanulmányból, amely ebben a populációban mérte a lépések számát és a séta tempóját.

A derékfájdalom és a séta

Derékfájás,Séta,Ízület

A séta egyszerűnek tűnik, ám ha helytelenül végzik, fokozhatja is a panaszokat. Amikor a sportterapeuta sétét javasol, lendületes, dinamikus, ritmikus és folyamatos mozgásra gondol, ami megmozgatja a deréktáji izmokat, kötőszöveteket.

Miért alakul ki a derékfájás? Miért fontos a mindennapos séta? Hogyan kell sétálni ahhoz, hogy a mozgás valóban gyógyítson?

(Videó: Feövenyessy Gerinc- és Sportrehabilitációs Központ)

Sétával az elbutulás ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A Neurology című orvosi hetilapban megjelent tanulmány azt bizonyítja, hogy a különféle fizikai gyakorlatok segítenek elodázni néhány időskori, testben és mentális képességekben bekövetkező leépülési folyamat kialakulását.

Az erdőben való sétának rákmegelőző hatása van

Több mint TestŐr

A természetben való séta nemcsak a vérnyomást csökkenti és aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, de ennek következtében a szív- és érrendszeri és a daganatos betegségek kialakulásának a kockázata is csökken.

Séta gurulós járókerettel

Mozgásszervi betegség,Járókeret,Séta

A járókeret egy járást segítő eszköz, nagyobb támasztást tud adni, mint a bot. A nem gurulós verzióval szemben a gurulós járókeret előnye, hogy nem kell felemelni, folyamatos jársát biztosít. Videónkon az látható, hogyan kell használni ezt a gyógyászati segédeszközt.

A munkába biciklizés csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát

MTI

A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

A tunyaság veszélyei: Nem könnyű a tanulmányozása

MTI

Remélve, hogy többet megtudnak a renyheség betegségkeltő hatásáról, a Missouri Egyetem kutatói nemrég rábeszéltek egy csapat egészséges, aktív fiatal embert, hogy kevesebbet mozogjon. A tudósok már egy ideje tudják, hogy az alig mozgó emberek jobban ki vannak téve a szívbetegség és a kettes típusú cukorbetegség veszélyének, azt azonban, hogy ez pontosan miért van így, még nem sikerült kideríteni - részben azért, mert a mozgásszegény életmód hatásainak a tanulmányozása nem könnyű.

Idősek gyógytornája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Az egészséges élet egyik fontos jellemzője a megfelelő mozgáskészség. Romlását előidézheti sérülés, krónikus betegség, vagy az évek múlása, az öregedés.

Stroke ellen séta

MTI

Csökkentheti egy új tanulmány szerint a nők stroke-kockázatát, ha tornacipőt húznak, és hosszabb tempós sétára indulnak.