Séta téma

A derékfájdalom és a séta

Derékfájás,Séta

A séta egyszerűnek tűnik, ám ha helytelenül végzik, fokozhatja is a panaszokat. Amikor a sportterapeuta sétét javasol, lendületes, dinamikus, ritmikus és folyamatos mozgásra gondol, ami megmozgatja a deréktáji izmokat, kötőszöveteket.

Miért alakul ki a derékfájás? Miért fontos a mindennapos séta? Hogyan kell sétálni ahhoz, hogy a mozgás valóban gyógyítson?

(Videó: Feövenyessy Gerinc- és Sportrehabilitációs Központ)

Sétával az elbutulás ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A Neurology című orvosi hetilapban megjelent tanulmány azt bizonyítja, hogy a különféle fizikai gyakorlatok segítenek elodázni néhány időskori, testben és mentális képességekben bekövetkező leépülési folyamat kialakulását.

Az erdőben való sétának rákmegelőző hatása van

Több mint TestŐr

A természetben való séta nemcsak a vérnyomást csökkenti és aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, de ennek következtében a szív- és érrendszeri és a daganatos betegségek kialakulásának a kockázata is csökken.

Sétával megelőzheti a COPD súlyosbodását

Tüdőközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus

Már napi 3 km megtételével is sokat tehet állapotáért a COPD-s beteg. Kutatások és klinikai tapasztalatok szerint a rendszeres séta segít megelőzni a tünetek rosszabbodását.

Séta gurulós járókerettel

Mozgásszervi betegség,Járókeret,Séta

A járókeret egy járást segítő eszköz, nagyobb támasztást tud adni, mint a bot. A nem gurulós verzióval szemben a gurulós járókeret előnye, hogy nem kell felemelni, folyamatos jársát biztosít. Videónkon az látható, hogyan kell használni ezt a gyógyászati segédeszközt.

A munkába biciklizés csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát

MTI

A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

A tunyaság veszélyei: Nem könnyű a tanulmányozása

MTI

Remélve, hogy többet megtudnak a renyheség betegségkeltő hatásáról, a Missouri Egyetem kutatói nemrég rábeszéltek egy csapat egészséges, aktív fiatal embert, hogy kevesebbet mozogjon. A tudósok már egy ideje tudják, hogy az alig mozgó emberek jobban ki vannak téve a szívbetegség és a kettes típusú cukorbetegség veszélyének, azt azonban, hogy ez pontosan miért van így, még nem sikerült kideríteni - részben azért, mert a mozgásszegény életmód hatásainak a tanulmányozása nem könnyű.

Idősek gyógytornája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Az egészséges élet egyik fontos jellemzője a megfelelő mozgáskészség. Romlását előidézheti sérülés, krónikus betegség, vagy az évek múlása, az öregedés.

Stroke ellen séta

MTI

Csökkentheti egy új tanulmány szerint a nők stroke-kockázatát, ha tornacipőt húznak, és hosszabb tempós sétára indulnak.

A napi sétától tovább élnek az öregek

Független Hírügynökség

Tovább élnek és kevesebbet betegeskednek azok a nyolcvanasok, akik naponta legalább egy órát sétálnak, állapította meg egy szerdán közzé tett tanulmány. A kutatók egy hegyi település 248 idős olasz önkéntesét kísérték figyelemmel két teljes éven át. A páciensek átlagos életkora 85,9 év volt.