Gyaloglás téma

Sportolás ötvenes éveinkben

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző - 2022.10.23. 14:39
Sportolás
Ötvenes éveinkben az egészség megőrzését, a harmónia megteremtését jelenti a mozgás, a sportos életmód. Akár életünk része volt eddig a sport, akár nem, mindenképpen érdemes mindennapjaink részévé tenni.
Heti bő egy óra, tehát napi tíz perc gyaloglás megnövelheti az élettartamot 85 év felett - derül ki egy dél-koreai kutatásból, amelyet a pénteken Barcelonában kezdődő Európai Kardiológuskongresszus alkalmából ismertettek.

Fogyókúra - Nem mindegy, melyik mozgásformát választjuk

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2022.06.09. 13:03
Gyaloglás
A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban, hogy hogyan mozgunk! A rosszul megválasztott sportolással sokan kifejezetten ártanak szervezetüknek.

6 indok a gyaloglás mellett

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző - 2021.03.17. 19:06
A tavasz a legideálisabb idő arra, hogy kimozduljunk a zord tél és a teljes tétlenség után a szabadba. Egy frissítő és egészséges gyaloglás erre a legalkalmasabb megoldás, amennyiben a cél egy természetes és kímélő mozgásforma. Cikkünkben a rendszeres gyaloglás előnyös hatásairól olvashat.

6 ízületkímélő tipp

Oxygen Fájdalomcentrum - Dr. Pál Mónika, reumatológus - 2019.01.14. 16:05
Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit edzhetnek. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető és az okok is kezelhetők.
A BMJ legutóbbi számában megjelent tanulmány szerint az idősebb emberek általános egészségi állapotát jelzi járásuk sebessége. Az öt éven át tartó követéses vizsgálatban három francia városban összesen 3200 idős, 65 és 85 év közötti férfi és nő vett részt.

Gyaloglás harrántsüllyedéssel

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2012.09.30. 12:50
Előrehaladott csontritkulásom életmódi kezelése napi 20-30 perc gyaloglásszerű mozgást igényelne. Harántsüllyedésem miatt (kb 5 éve jelentkezett) ez nehezen megvalósítható. Félek a kalapácsujj kialakulásától ugyanis. Megvéd ettől az ortopédián rendel