26 000 órányi jótékonyság az AbbVie-től

AbbVie
megjelent:

Az AbbViebiogyógyszer vállalatnál a Week of Possibilities a jótékonykodásról szól: világszerte 50 országból, 6000 munkatárs, 26 000 órát fektet abba, hogy rászoruló helyi közösségeket segítsenek.

A globális kezdeményezés az #AbbVieGivesBackhashtaggel könnyedén követhető a közösségi médiában is. Az AbbVie Magyarország a Habitat forHumanity Második Esély programjához csatlakozott, amely olyan lakhatásukat vesztett családokat segít, akik akár 1-2 éve is átmeneti otthonban élnek.

Az gyógyszer vállalat ma ünnepli a „Week of Possibilities” kezdeményezés negyedik évfordulóját, melynek alkalmából világszerte több mint 50 ország, 6000 munkatársa fog össze, hogy helyi közösségeken segítsen. Az önkéntesek iskolai könyvtárakat és osztálytermeket újítanak fel, játszótereket építenek, vagy egyéb olyan munkát végeznek, mellyel segíthetnek egy rászoruló helyi közösségen.

Lakásukat vesztett családoknak segítenek

A magyarországi vállalat munkatársai a Habitat for Humanity Második Esély programjában vesznek részt idén. A szervezet nagy tapasztalattal rendelkezik az önkéntességen alapuló jótékonysági programok megszervezésében: olyan lakhatásukat vesztett családoknak segítenek, akik akár évek óta átmeneti otthonban élnek. Idén egy ilyen családot karolnak fel, egy nem lakható állapotú szociális bérlakás felújításával, mellyel hosszú távon is fenntartható, biztos otthonhoz juthatnak a rászorulók.

A Weekof Possbilities kezdeményezés minden országban egy nonprofit partner közreműködésével történik, ilyen a Habitat forHumanity is. Így biztosított a jótékonykodás magas szakmai színvonala is.

„Az AbbVie szemléletmódja lehetővé teszi, hogy a felkarolt helyi közösségek olyan segítségben részesüljenek, amilyenre valóban szükségük van. A partneri kapcsolatok által a Week of Possibilities (Lehetőségek Hete) tényleges hatással lehet a rászorulók életére.” – mondta el ennek kapcsán Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország, lakhatással foglalkozó civil szervezet ügyvezető igazgatója.

A biogyógyszervállalat 2014-ben indította útjára a Week of Possbilities programot, eleinte csak az amerikai központban és környékén, melyet 2015-ben 45 országra kiterjesztettek. Ekkor 17 000 órányi jótékonykodással támogatták a helyi közösségeket, mely a következő évben 25 000-re nőtt, a cél azóta is a folyamatos rekorddöntés.

„A Week of Possibilities a körülöttünk élő közösségek és emberek iránti elköteleződésünk miatt jött létre. Ezek az önkéntes programok nagyban hozzájárulnak vállalatunk kultúrájához. Mindannyiunk számára nagy öröm és büszkeség, hogy jelentős pozitív hatást gyakorolhatunk világszerte.” – írta le a kezdeményezés célját Dr. Bozzay Kinga, az AbbVie Kft. ügyvezető igazgatója.

A válallat magyarországi munkatársai június 27-30. között vesznek részt egy lakhatatlan ingatlan teljes körű felújításában.

(AbbVie)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.