Orvosok karácsonya - Dr. Kovács L. Gábor akadémikus

Szerző: WEBBeteg - Tóth András, újságíró

30 év után először fordul elő, hogy nem tölti együtt a család a karácsonyt, az ok azonban egyáltalán nem szomorú: megérkezett a harmadik unoka, aki Németországban született – meséli dr. Kovács L. Gábor, a Pécsi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese.

A pécsi akadémikus néhány napja repülőre ült és meglátogatta a lánya családját és az új jövevényt, akinek nem ismeretlen a nagypapa, ugyanis rendszeresen videótelefonálnak, a távolság így nem akadály.

Karácsonykor a Szombathelyen élő fia és családja érkezik a szülői házba, hogy együtt töltsék az ünnepet. Ilyenkor több ideje van a 65 éves professzornak is az unokákra, bábszínházba mennek, sokat játszanak. Ezek a napok a feltöltődésről szólnak, nagyon be voltam táblázva évközben, sok minden történt 2012-ben – mondja Kovács L. Gábor.

Mintegy hétmilliárd forintos európai uniós támogatásból létrehozták a Szentágothai János Kutatóközpontot, amelynek ő vezetője. A természettudományi és orvostudományi oktatás, kutatás és innováció színhelye a Dél-dunántúli régió életében évtizedes hiányt pótol. A projekt révén olyan új laboratóriumok, kutatóműhelyek jöttek létre, amelyek infrastrukturálisan az európai élvonalba tartoznak, és amelyekhez hasonló jelenleg nincs Magyarországon. A pályázat nem titkolt célja volt, hogy a hazánkban képzett kutatóállományt itthon tartsák, illetve a már külföldön munkát vállalókat visszacsábítsák a hazai kutatás porondjára – avat be a részletekbe a professzor, aki elmondta azt is, hogy egy 3,5 milliárd forintos kutatási pályázat is megvalósulhat a Pécsi Tudományegyetemen, ahol hatezren dolgoznak, 28 ezren tanulnak.

(WEBBeteg - Tóth András, újságíró)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Tíz fontos magnéziumvegyület és...

A magnézium több mint 300 olyan metabolikus reakcióban játszik szerepet, amelyek létfontosságúak az egészségünk szempontjából. Magnéziumpótlásra...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.