Pécsi Tudományegyetem téma

A jövő patológusai: Dr. Kaszás Bálint rezidens orvos

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2018-03-28 11:25
Patológusképzés

Az fogott meg leginkább a patológiában, hogy a szövettan eszközeivel mennyi mindent megtudhatunk betegségekről, különösen a daganatokról – mondta a WEBBeteg.hu kérdésére dr. Kaszás Bálint rezidens orvos, aki várhatóan 2020-ban szakvizsgázik.

Speciális műtéttel mentettek meg egy veszélyeztetett ikerpárt Pécsen

MTI
2016-09-29 16:05

Egészségesen jött világra a napokban Pécsett az a veszélyeztetett ikerpár, amelynek tagjain júniusban - a magzatok 22 hetes korában - az anyaméhen belül végeztek el speciális életmentő műtétet a baranyai megyeszékhely szülészeti klinikáján - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdán az MTI-vel.

Pécsre került az idei Díj a Törődésért

KRIO Intézet
2014-12-22 22:41

Csaknem hetven kórház közül idén a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést. A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny második helyezettje a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat.

Orvosok karácsonya - Dr. Kovács L. Gábor akadémikus

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-12-27 14:35

30 év után először fordul elő, hogy nem tölti együtt a család a karácsonyt, az ok azonban egyáltalán nem szomorú: megérkezett a harmadik unoka, aki Németországban született – meséli dr. Kovács L. Gábor, a Pécsi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese.

Civilben hősök - életmentő egyetemi vezetők

WEBBeteg - T. A., újságíró
2012-11-28 17:12

Az emberek egy részének fogalma sincs arról, melyek azok az alapvető tevékenységek, amelyeket egy rosszullét esetén meg kell tenni, hogy megelőzzük a nagyobb bajt. Íme, két kiváló eset Pécsről.