Tippek a zökkenőmentes iskolakezdésért

Medipress
megjelent:

Javában zajlik a beszoktatás a bölcsődékben, óvodákban, továbbá megkezdődött a tanítás az iskolákban is. Alábbi tippjeink segíthetnek a szülőknek abban, hogy gyermekeik egész évben egészségesek maradjanak és szívesen járjanak közösségbe.

Dr. Peter Richel, az Észak-Westchesteri Kórház gyermekgyógyásza szerint nagyon fontos a megfelelő mennyiségű alvás és pihenés, ezért azt tanácsolja, hogy a lefekvést illetően alakítsunk ki egy adott szokásrendet és ne essünk abba a hibába, hogy túl sok különórára íratjuk be gyermekünket. Gondoskodjunk arról, hogy gyermekünk napi három egészséges étkezéshez jusson hozzá. Különösen a reggeli fontos, emellett a közös családi étkezések a kommunikációs készségeket is fejlesztik.

A betegségek gyakoriságának csökkentésére győződjünk meg arról, hogy a kicsi megkapott minden kötelező védőoltást. Ezek mellett fontoljunk meg néhány ajánlott védőoltást is, például a bárányhimlő vagy az agyhártyagyulladás elleni vakcinát. Számos szülő adatja be gyermekének az influenza elleni oltást is.

Ne feledkezzünk meg a rendszeres mozgásról sem, biztassuk a gyermekeket szaladgálásra, vagy menjünk velük tempós sétára. A mozgás beiktatása csökkenti a számítógép, tévé és videojátékok előtt töltött időt is.

Az olvasás és a zene gazdagítja a gyermekek életét. Olvassunk a kicsiknek minden nap, míg az iskolásokat bátorítsuk, hogy olvassanak szabadidejükben. Remek időtöltés az éneklés és a hangszertanulás is. Biztassuk a gyermekeket arra, hogy törekedjenek a legjobbra, de ne várjunk el tőlük tökéletességet. Ne felejtsük el, hogy minden gyermek más és nyomás helyett támogatásra van szükségük.

Tanulási zavar kérdőív
Gyermeke az iskolában nehezen boldogul a számokkal, betűkkel? Mindig rá kell vennie valamivel, hogy leüljön, és tanuljon? Lehet, hogy tanulási gondokkal küzd.
Tanulási zavar teszt kitöltése

(Medipress)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Máténé Áfra Viktória, klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.