• Hospice ellátás a beteg otthonában

    Szerző: Nurse Háziápolási Szolgálat

    Életünk legszomorúbb, legnehezebb időszaka, mikor hosszas, fájdalmas betegség mellett kell szeretett családtagunknak erős támogatást nyújtani, és szeretnénk minél emberibbé, bensőségesebbé, szerettünk életéhez is méltóvá tenni az utolsó hónapokat, és búcsúzás napjait, óráit.

    Ha lehetőségünk van, választhatjuk a kórházi/ szociális intézményi körülményeket ebben az időszakban, de sokan szeretnénk csendben, meghitt, családi körben, megszokott környezetben búcsúzni szerettünktől.

    Hirdetés

    Egyes esetekben, nincs lehetőségünk dönteni, mert a kórházi kezelések befejeztével az intézmény otthonába bocsájtja a beteget és a családra marad az ellátás megszervezése. Tudnunk kell, hogy ilyenkor sem vagyunk egyedül. Lehetőségünk van a társadalombiztosítás keretein belül, privát házi ápolási szolgálattól, hospice ellátást nyújtó alapítványtól segítséget igényelni.

    A halál gondolatának elfogadása


    A közelgő halál gondolatának elfogadása és az erre való felkészülés komoly és nehéz érzelmi folyamat mind a család, mind a haldokló számára. Mikor valakivel közlik, hogy halálos beteg, az első reakció általában a tagadás. A halál gondolatának elfogadása>>

    Az otthoni hospice ellátás keretein belül igénybe vehető szolgáltatások:

    1. Szondán át történő táplálás
    2. Állandó katéter cseréje, hólyagöblítés
    3. Gégekanül tisztítása, cseréje
    4. Infúziós kezelés, különböző injekciók beadás
    5. Sebellátás, sztómaellátás
    6. Felfekvések megelőzése, ellátása
    7. Tartós fájdalomcsillapítás
    8. Gyógytorna, fizikoterápia
    9. Diétás gondozás, tanácsadás
    10. Gyógyszerelés szakorvos ellenőrzésével
    11. Mentálhigiénés gondozás, tanácsadás
    12. Szociális tevékenységek megszervezése

    Területi ellátás keretein belül segítséget kérhetünk háziorvosunktól, aki a helyi hospice ellátó céggel felveszi a kapcsolatot és kapacitásuk mértékének megfelelően vállalják a daganatos betegek ellátását.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    OEP honlapján naprakészen olvasható az aktuális hospice ellátást nyújtó cégek listája ellátási területenként.

    Ideális esetben a társadalombiztosítás által nyújtott szolgáltatásokat egészíthetjük ki privát és/vagy alapítványi kereteken belül működő otthoni hospice ellátást biztosító cégek segítségével, mellyel nagyobb plusz anyagi megterhelés nélkül tudhatjuk szeretteinket magunk mellett, akik a nehéz pillanatokban is bensőséges körülmények között lehetnek a családdal, a megfelelő szakellátás teljességével.

    (Nurse Háziápolási Szolgálat)

    Módosítva: 2013.05.02 08:40, Megjelenés: 2013.05.02 08:40
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Éjszakai bepisilés

    Éjszakai bepisilés

    Dr. Sándor György

    Kezelésével megelőzhetők a betegség következményei. Hogyan gyógyítható?

    Onkológiai kezelés

    Onkológiai kezelés

    Dr. Ujj Zsófia Ágnes

    A terápia egyik mellékhatása szájnyálkahártya-gyulladás lehet. Hogyan előzze meg?

    Az ápolási díj változtatására régen vártak az érintettek

    Hazánkban jelenleg több mint ötvenezer ember ápolja otthonában a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos családtagját, gyermekét, rokonát, szüleit. Az anyagi megbecsülés, a díjazás e végtelenül nehéz feladatért, a napi 24 órás gondozásért, ápolásért szánalmasan alacsony volt eddig.

    A hidegrázás

    Hidegrázásnak nevezzük a külső hőmérséklettől gyakran független hidegérzetet, ami az izmok gyors, repetitív összehúzódásával és elernyedésével párosul.

    Oxigénterápia otthon

    Súlyosabb szív- vagy tüdőbetegségek, krónikus állapotok esetén is szükségessé válhat az oxigénterápia huzamosabb ideig, ami ma már akár a beteg otthonában is kivitelezhető.

    Házi betegápolás, otthoni szakápolás... - Milyen lehetőségek vannak?

    Ha valamelyik hozzátartozónk, szerettünk megbetegszik, nem hagyhatjuk sorsára, muszáj valamilyen megoldást találni. A lehetőségeket alapvetően két szempont szerint lehet besorolni: a beteg személy fogyatékos-e, azaz ez hivatalosan azt jelenti, részesül-e fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA