Szépség és Egészség

Szerző: plasztikaisebeszetneked

A BLOG LEÍRÁSA

Üdvözlök mindenkit! Eddig főleg plasztikai sebészettel foglalkozott a blogunk. Ezt szeretnénk kiegészíteni dietetikával is. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Látogatás: 131335 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Küzdelem a függőségek ellen – Az adanz (Alcohol Drug Association NZ ) története

2021.04.29.
A különböző függőségek, szenvedélybetegségek komoly problémát okoznak. Kezelésük nehéz az illető környezete számára, de súlyos egészségügyi kockázatot is jelent. A leszokáshoz mindenképp segítségre van szükség és szerencsére manapság már rengeteg szervezet létezik, amely ezen a területen tevékenykedik. Ilyen például az új-zélandi ADANZ is, amelyik az alkohol és drog függőségek kezelésére szakosodott. Ők azért küzdenek, hogy minél több emberen segíthessenek és egy jobb életet biztosítsanak. Az alábbi cikkben bemutatjuk az ADANZ munkásságát, illetve, hogy milyen hasonló szervezetek léteznek, amelyek más függőségek legyőzésében segíthetnek.
 

Bölcsességfog fájdalom kisugárzása: mikor fordulj orvoshoz?

2020.08.12.

A bölcsességfog fájdalom kisugárzása nem csak az érintett területre lehet hatással, hanem a fogsor egészére is. A visszatérő fájdalmak, a gyulladások, a gyakran előforduló ínygyulladás mellett a fogsorra gyakorolt negatívumok is mindenképpen odafigyelést érdemelnek. Fontos tehát, hogy legyen szó fogszabályozásról vagy a torlódások kialakulásának megelőzéséről, a bölcsességfogak növekedési iránya és azok elhelyezkedése biztosan fókuszba kerülnek.

A leggyakoribb bölcsességfog fájdalom tünet a visszatérő fájdalmak

A hátsó nyolcasként is ismert bölcsességfogak az emberek 75-80 százalékánál okoznak valamilyen problémát. Még ha teljesen ki is nőnek azok, akkor is előfordulhat, hogy ferdén teszik azt, ezzel megnehezítve a tisztítást. Nem ritka, hogy egyszerűen nincsen elegendő hely a szájban a bölcsességfognak, ezért az oldalirányba nő ki. Az így kialakult elhelyezkedés miatt az ételmaradékok könnyen a fogak közé ragadnak, melyektől fogselymezéssel sem egyszerű megszabadulni.

A 18 és 30 éves kor között előbújó fogak sajnos akár az ínyben is rekedhetnek. Fekvő helyzetük, oldalsó előtörési irányuk komoly gondokat okozhatnak, így az állandó fájdalmak és gyulladások elkerülése végett célszerű mihamarabb megszabadulni azoktól. A mai kor embere számára már nem szükségszerű a bölcsességfogak jelenléte, hiszen táplálkozási szokásaink nem követelik meg feltétlenül azokat. Funkcionálisan tehát nem érezzük meg hiányukat, viszont jelenlétüket gyakran annál inkább.

A mellplasztikai műtétek fajtái: nagyobbítás, felvarrás, kisebbítés

2020.06.08.

A mellplasztikai műtétek már hétköznapinak és orvosi szempontból is rutin eljárásnak számítanak. A szép dekoltázs és a nőies idomok utáni vágy nem csak párkeresési szempontok miatt fontos a nők számára, hanem sokkal inkább már önértékelési és önbecsülési kérdés miatt döntenek a beavatkozás mellett. A mellplasztikai műtéteknél már nem kell egyből az implantátumokra és a méret növelésre gondolni, sokkal inkább korrekciós műtétként kell rá gondolni, ami hozzájárul a test esztétikájának és komfortérzetének a növeléséhez.

A mellplasztikai műtéteknek három fajtája van. A nagyobbítás, a felvarrás és a kisebbítés. Mindhárom eljárás biztonságos, mivel előzetesen egészségügyi állapotfelmérés készül, illetve egyéb kivizsgálások előzik meg a beavatkozást. A műtét, illetve a célok minden esetben a páciens igényeit és az egészségügyi szempontokat szem előtt tartva kerül kialakításra. A különböző mellplasztikai beavatkozásokat mutatjuk be a következő sorokban és minden esetben feltüntettük, hogy átlagosan mennyi az adott beavatkozás ára egy budapesti plasztikai sebészeten.

Mellnagyobbító műtét

A mellnagyobbító műtét két típusát különböztetjük meg. Az implantátumos és a saját zsírral történő feltöltés.Mindkét eljárásnak megvannak az előnyei és hátrányai, ezeket tekintjük át a következőkben.

Dr. Wágner Pál: fókuszban az elérni kívánt eredmény

2020.06.08.

A szépség és a vonzó külső érdekében napjainkban egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez, és igyekeznek megvalósítani megjelenésükkel kapcsolatos álmaikat. Ehhez ma már ténylegesen is adott minden, hiszen a plasztikai sebészet számára alig akad lehetetlen. Kétségkívül a legnépszerűbb beavatkozás a mellplasztika, de a hasplasztika és a zsírleszívás iránt is sokan érdeklődnek. Legyen szó bármely területről, a minden szempontból kifogástalan munkát végző szakember megtalálása nem könnyű feladat. Nem csak a szakmai hozzáértés a fontos ugyanis, hanem az is, hogy maximálisan megbízzunk páciensként a választott sebészben. Ugyanakkor nem mehetünk el az ideális eljárás megtalálása mellett sem, hiszen a kívánt eredményre csak akkor számíthatunk, ha a szakemberrel közösen kerül kiválasztásra az a módszer és cél, melyet el szeretnénk érni. A területen egyedülálló szakmai tapasztalattal és emberi hozzáállással várja pácienseit Dr. Wágner Pál, aki 1999 óta tagja a Kontur Plasztikai Sebészet Kft.-nek.

Dr. Vincente Rodrigo - elkötelezettség a plasztikai sebészet iránt

2020.06.08.

A plasztikai sebészet kínálta előnyöknek köszönhetően ma már minden gond nélkül megvalósíthatóak a kívánt formák, és legyen szó akár alakformálásról, akár a nagy népszerűségnek örvendő mellnagyobbításról, a vágyott eredmények elérhetővé váltak. Természetesen nagyon sok múlik azon, milyen szakembert választunk a feladatra, hiszen a szakértelem mellett az emberi hozzáállás és a szimpátia is lényegesek. A területen egyedülálló profizmussal szolgálja a szépülni, fiatalodni vágyók igényeit Dr. Vincente Rodrigo, a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum külföldi származású főorvosa. A szakember ISAPS tagsággal rendelkezik, mely egyértelmű jele annak, hogy területén kiemelkedő profiként tevékenykedik.

Gyors és fájdalommentes felépülés mellplasztika után? Lehetséges!

2020.06.08.

A  formás, feszes keblek minden nő álmai között szerepelnek, hiszen a nőiség szimbólumainak számítanak azok. A természet azonban nem mindenkihez kegyes, és gyakran előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk melleink méretével, feszességével. Ilyenkor kínál remek megoldást a mellplasztika, melynek segítségével korosztálytól függetlenül orvosolhatóak az akár pszichés problémákat is okozó hiányosságok. Legyen szó azonban akár mellnagyobbításról, a vele sokszor együtt választott mellfelvarrásról, akár mellkisebbítésről, nagyon fontos, hogy a műtét utáni időszak teendőivel is tisztában legyünk. Ez legalább olyan lényeges, mint a beavatkozásra való felkészülés. Néhány hasznos tippet megfogadva rövidebbé és kényelmesebbé tehető a mellplasztika utáni időszak. Lássuk, mire érdemes figyelni, ha a beavatkozáson már túl vagyunk!mellplasztikát követően mindenki másként éli meg a jelentkező fájdalmat. Ez függ az egyén fájdalomtűrő képességétől, vagy például a beavatkozás mértékétől. A helyzetváltoztatáskor érezhető feszülés teljesen természetesnek számít, ezzel meg kell tanulni együtt élni egy darabig. A végleges eredményt azonnal nem lehet majd észlelni, kis türelemmel azonban hamarosan azt a képet látni viszont a tükörben, amelyet a műtét előtt megálmodtunk.

Dietetikai Tanácsadás - Miben segíthet a dietetikus?

2016.12.05.

Na de ki is az a dietetikus? Mivel foglalkozik, és miben tud az embereknek segíteni?

A paleolit étrend - Mik az előnyei, hogyan kezdjük el?

2016.11.29.

Mi az a paleolit táplálkozás?

A paleolit táplálkozás vagy „ősember diétának” a lényege, hogy sok fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, ezek közül is minél többolyan étel kerüljön az asztalunkra, amelyek természetesek, és lehetőleg csak minimális ipari feldolgozáson estek át. Kerülni kell a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, mint a gabona és burgonyafélék.

A paleo táplálkozásnak egyre több híve van, vannak köztük, akik szinte vallásosan hisznek benne, vannak azok, akik szerint ez csak diéta és van sok érdeklődő, akik különböző okok miatt gondolkodnak a kipróbálásán. Mi nem szeretnénk igazságot tenni, hogy ez mennyire tudományos vagy mennyire szigorúan kell ezt betartani, ezt mindenkinek a saját belátásra bízzuk. Azért vagyunk itt, mert ez egy nagyon jól működő diéta, ami sokaknak, többek között rajtunk is segített, egészségügyileg és a fogyásban is egyaránt. A következő témákról lesz szó részletesebben: