Dr. Vincente Rodrigo - elkötelezettség a plasztikai sebészet iránt

Blog: Szépség és Egészség - Szerző: plasztikaisebeszetneked

A plasztikai sebészet kínálta előnyöknek köszönhetően ma már minden gond nélkül megvalósíthatóak a kívánt formák, és legyen szó akár alakformálásról, akár a nagy népszerűségnek örvendő mellnagyobbításról, a vágyott eredmények elérhetővé váltak. Természetesen nagyon sok múlik azon, milyen szakembert választunk a feladatra, hiszen a szakértelem mellett az emberi hozzáállás és a szimpátia is lényegesek. A területen egyedülálló profizmussal szolgálja a szépülni, fiatalodni vágyók igényeit Dr. Vincente Rodrigo, a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum külföldi származású főorvosa. A szakember ISAPS tagsággal rendelkezik, mely egyértelmű jele annak, hogy területén kiemelkedő profiként tevékenykedik.

A kezdetek

Orvosi diplomát 1983-ban szerzett a SOTE Általános Orvosi Karán, majd öt évvel később, 1988-ban tett általános sebészetből szakvizsgát. A terület iránti elkötelezettsége és szeretete vezetett oda, hogy 1995-ben plasztikai sebészeti szakvizsgát tett, majd külföldön szerzett tapasztalatokat. Az amerikai Southeastern Society Reconstructive Surgeons of America továbbképzési kurzusán vett részt Atlantában, ösztöndíjasként. Az ott megismert tudásanyagnak köszönhetően is fejlődött a szakterületen, és elmélyült a plasztikai sebészet újdonságait és a benne rejlő lehetőségeket illetően.

Karrier

A folyamatos továbbképzés és tanulás mellett a sebészeti szakmát a gyakorlatban is űzte, így az orvosi diploma megszerzése után a Péterffy Sándor utcai kórház sebészeti osztályán dolgozott. Ezt követően, 1991-ben rezidensként tevékenykedett a Szövetség utca Plasztikai Sebészeti osztályon, ám a szakmai kihívásokból nem volt ennyi elég neki. A Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum főorvosa, plasztikai sebésze és Dr. Karvász Tamással egyetemben társtulajdonosa.

Szakmai eredményei

Hozzáértésének és szakértelmének köszönhetően 1998-ban adjunktusi kinevezést kap, majd négy év múlva a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság Magánorvosi Szekciójának tagja lesz. 2003-tól megbízott főorvosként, majd osztályvezető főorvosként tevékenykedett, és szolgálta a szépülni, fiatalodni vágyók igényeit. 2005-ben megalapította saját cégét, a Zeta-Vidal Plasztikai Sebészetet, ahol szintén az oly szeretett szakma berkein belül igyekezett segíteni a hozzá fordulóknak. A Kontur Klinika a Szent Rókus Kórház falai között nyílt meg 2009-ben, de a hazai orvosi turizmus igényeit szolgáló Meditourist is nevéhez köthető. A magyar nyelv mellett angolul és spanyolul is beszél, melynek szintén előnyeit látja munkája, és a páciensekkel történő találkozás alkalmával.

Folyamatos önképzés

Rendszeresen részt vesz hazai és külföldi továbbképzéseken, kongresszusokon, melyek mindegyike a szakma fejlődésével való lépéstartást és az új módszerek, alapanyagok megismerését igyekszik előmozdítani. Plasztikai műtét iránt érdeklődve Dr. Vincente Rodrigo szakértelme csak ajánlható. Páciensei mind egyetértenek abban, hogy személyében nem csak profizmust kaptak, de olyan szintű emberi hozzáállást is, amely megkönnyítette a műtétre való felkészülést, valamint az eljárások közötti választást. A több évtizedes szakmában szerzett tapasztalat és a plasztikai sebészet - főként mellplasztika - iránti elkötelezettség egyértelműen a szakember mellett szólnak.