Dr. Wágner Pál: fókuszban az elérni kívánt eredmény

Blog: Szépség és Egészség - Szerző: plasztikaisebeszetneked

A szépség és a vonzó külső érdekében napjainkban egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez, és igyekeznek megvalósítani megjelenésükkel kapcsolatos álmaikat. Ehhez ma már ténylegesen is adott minden, hiszen a plasztikai sebészet számára alig akad lehetetlen. Kétségkívül a legnépszerűbb beavatkozás a mellplasztika, de a hasplasztika és a zsírleszívás iránt is sokan érdeklődnek. Legyen szó bármely területről, a minden szempontból kifogástalan munkát végző szakember megtalálása nem könnyű feladat. Nem csak a szakmai hozzáértés a fontos ugyanis, hanem az is, hogy maximálisan megbízzunk páciensként a választott sebészben. Ugyanakkor nem mehetünk el az ideális eljárás megtalálása mellett sem, hiszen a kívánt eredményre csak akkor számíthatunk, ha a szakemberrel közösen kerül kiválasztásra az a módszer és cél, melyet el szeretnénk érni. A területen egyedülálló szakmai tapasztalattal és emberi hozzáállással várja pácienseit Dr. Wágner Pál, aki 1999 óta tagja a Kontur Plasztikai Sebészet Kft.-nek.

Karrier

A szakember általános sebészi szakvizsgát 1966-an tett, a plasztikai sebészet területén pedig már 15 éve tevékenykedik. Munkája során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minden pácienssel egyedileg foglalkozzon, és ha a helyzet úgy kívánja, akár le is beszélje a tervezett beavatkozásról. S hogy miért látja szükségét ennek? Tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan vagy irreális célokkal érkeznek a rendelőbe, vagy olyan dolgokat várnak a plasztikai műtéttől, amelyet az jövőjüket illetően nem garantálhat. Ilyenkor egyértelműen azon az állásponton van, hogy felesleges a beavatkozás, ha az nem képes beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Hitvallás

Munkája során rendszeresen felhívja arra is a figyelmet, hogy az életmódra való odafigyelés nélkül hiába a plasztikai sebész munkája. Véleménye szerint az életkor, a testsúly és a gravitáció hatásait csak időszakosan lehet kiküszöbölni, és rendkívül fontos, hogy a beavatkozás után is ügyeljünk életmódunkra. Az egyik leggyakoribb tévhit, ami az emberek fejében él, az a zsírleszívás alkalmazhatósági köre. Vannak, akik úgy hiszik, hogy az évek során felszaladt kilóktól egyetlen műtét alatt megszabadulhatnak. Ez azonban Dr. Wágner Pál véleménye szerint sincs így, ugyanis a zsírleszívásra inkább, mint egyféle alakformáló beavatkozásra lehet számítani, de korántsem a fogyókúra eszközeként. Akik tehát azt gondolják, hogy megúszhatják a rendszeres testmozgást és az étkezésre való odafigyelést, tévednek. Hasonló a helyzet a mellplasztikával. Egy tökéletes végeredményt nyújtó mellnagyobbítás után sem feledkezhetünk meg arról, hogy a gravitáció bizony teszi a dolgát. Éppen ezért a mellizmot erősítő gyakorlatok, valamint a megfelelő méretű melltartó viselése nagyon fontosak az elért eredmények minél tovább történő megtartása érdekében.

A neves plasztikai sebész elégedett páciensei egyértelműen arra mutatnak rá, hogy a tapasztalat és az emberi hozzáállás a legfontosabb ismérvei egy jó szakembernek.