Gyors és fájdalommentes felépülés mellplasztika után? Lehetséges!

Blog: Szépség és Egészség - Szerző: plasztikaisebeszetneked

A  formás, feszes keblek minden nő álmai között szerepelnek, hiszen a nőiség szimbólumainak számítanak azok. A természet azonban nem mindenkihez kegyes, és gyakran előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk melleink méretével, feszességével. Ilyenkor kínál remek megoldást a mellplasztika, melynek segítségével korosztálytól függetlenül orvosolhatóak az akár pszichés problémákat is okozó hiányosságok. Legyen szó azonban akár mellnagyobbításról, a vele sokszor együtt választott mellfelvarrásról, akár mellkisebbítésről, nagyon fontos, hogy a műtét utáni időszak teendőivel is tisztában legyünk. Ez legalább olyan lényeges, mint a beavatkozásra való felkészülés. Néhány hasznos tippet megfogadva rövidebbé és kényelmesebbé tehető a mellplasztika utáni időszak. Lássuk, mire érdemes figyelni, ha a beavatkozáson már túl vagyunk!mellplasztikát követően mindenki másként éli meg a jelentkező fájdalmat. Ez függ az egyén fájdalomtűrő képességétől, vagy például a beavatkozás mértékétől. A helyzetváltoztatáskor érezhető feszülés teljesen természetesnek számít, ezzel meg kell tanulni együtt élni egy darabig. A végleges eredményt azonnal nem lehet majd észlelni, kis türelemmel azonban hamarosan azt a képet látni viszont a tükörben, amelyet a műtét előtt megálmodtunk.

Nagyon fontos, hogy a mellplasztikát követő hetekben fokozottan figyeljünk saját magunkra és egészségi állapotunkra. A hőemelkedés természetes velejárója a beavatkozásnak, de ha láz jelentkezik, akkor érdemes azonnal orvoshoz fordulni, hiszen ez gyulladásra utaló jel. A gyógyuláshoz idő kell, így két-három hétre biztos szükség lesz, míg megerősödünk, és teendőinket magunk is el tudjuk látni. Ilyenkor kerülendő mindenféle megerőltetés, legjobb, ha mindig van valaki a közelben, aki segíteni tud a mindennapi feladatok elvégzésében.

A plasztikai beavatkozás igencsak igénybe veszi a szervezetet, melynek következtében sok folyadékot veszíthetünk. A nagymennyiségű folyadékbevitelre kiemelt figyelmet ajánlott fordítani. Nem mindegy azonban, hogy milyen folyadékot iszunk, így a legjobb választásnak a víz, a frissen facsart zöldség-, és gyümölcslevek bizonyulnak. A szénsavas és cukros innivalók éppen úgy kerülendőek, mint a túl nehéz ételek.

A beavatkozást követő éjszakát pácienseinknek a klinikánkon kell tölteniük, majd sebészünk vízálló kötést helyez a területre, ezzel is megkönnyítve az otthoni tisztálkodást. A kezdeti két-három hetes lábadozás során fokozatosan térhetünk vissza azokhoz a mindennapi szokásokhoz, melyek a közvetlenül a műtétet követően kifejezetten tiltólistán szerepelnek. Ilyen az autóvezetés, a hason fekvés, a cipekedés, vagy az egyedül végzett hajmosás. Az olyan sebgyógyulást nehezítő tényezőket, mint a napozást, a szoláriumozás, a szauna vagy a gőzkabin használatát a műtét után még hónapokig ki kell iktatnunk életünkből, aztán viszont formás kebleinknek köszönhetően sokszoros önbizalommal végezhetjük ezeket ismét.  

A mellplasztikát követően egy úgynevezett kompressziós melltartót kell majd viselni körülbelül 4-6 hétig, amely nem csak a gyógyulást segíti elő, de a végeredmény szempontjából is jelentős szerepet játszik. Mellplasztikán átesett pácienseinknek azonban emiatt sem kell aggódniuk, hiszen a kompressziós melltartót klinikánk ingyenesen biztosítja számukra. Mivel a seb még további hónapokig gyógyul, ezért a kompressziós melltartó elhagyása után sem mindegy, milyen fehérneműre esik a választás. A merevítős típus irritálhatja a sebet, de arra is ügyelni kell, hogy a melltartó ne legyen túl szoros, tartson, és ne vágjon be sehol. Bár a műtétet követően garantáltak a feszes idomok, de a melltartó viselését nem érdemes elhagyni, hiszen a kötőszövet így jobban megőrzi tartását. A beavatkozás utáni kontrollvizsgálatokon való megjelenés az egészséges, mihamarabbi gyógyulást szolgálja, ezért semmiképpen nem szabad megfeledkezni arról.

A plasztikai sebészet kínálta előnyöket a szépség szolgálatába állítva elérhető a kívánt forma, méret és feszesség. A mindennapi magabiztosság és a nőiség teljesebb megélésének apropóján érdemes kihasználni az orvostudomány által a plasztikai sebészet terén elért eredményeket. Figyelve a felépülés időszakára, mihamarabb vissza lehet majd térni szokásainkhoz.

Forrás és további információ: Plasztikai Sebészeti Centrum Budapest