Dr. Karvász Tamás, a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum főorvosa

Blog: Szépség és Egészség - Szerző: plasztikaisebeszetneked

Dr. Karvász Tamás: szakmai profizmus és emberközpontúság egy személyben

Az esztétikus külső és a vonzó megjelenés ma már nem luxus, hanem olyan bárki által elérhető cél, amelyhez a plasztikai sebészet remek segítőtársnak bizonyul. A területen kimagasló eredményeket elért, jelentős tapasztalattal rendelkező szakember Dr. Karvász Tamás, aki nem csak rendkívüli hozzáértésének, de a páciensekkel való bánásmódjának is köszönheti hatalmas népszerűségét. A Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság elnökének munkája az ISAPS nemzetközi szervezete által biztosított.

Tanulmányait illetően Dr. Karvász Tamás 1991-ben tett sebész szakvizsgát, 1998-ban pedig plasztikai sebészeti szakvizsgával is megkoronázta ezt. A sebész szakvizsgát megelőzően a váci kórház baleseti sebészeti osztályán ismerkedett a szakmával, majd az Erzsébet Kórház Sebészeti Osztályán dolgozott. Miután 1996-ban elkezdett felkészülni a plasztikai sebészeti szakvizsgára, megfordult tulajdonképpen minden jelentős plasztikai sebészeti osztályon, ezzel tapasztalatot gyűjtve a későbbiekre. 1998-ban a Péterfy S. u.-i Kórház Plasztikai Sebészeti Osztályán tevékenykedett, s munkája eredményeként két évvel később, 2000-ben adjunktusi, majd négy év múlva főorvosi címet kapott.

A szakember nem elégedett meg ennyivel, és magánorvosi gyakorlatokat folytatott a Kontúr Klinika kötelékében, még 1998-ban. A gyümölcsöző együttműködés eredménye, hogy napjainkban a klinika egyik társtulajdonosa is. 2006 és 2007 között a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság főtitkára, majd 2007-től annak elnöke. Kimagasló színvonalú munkájának tökéletes bizonyítékaként ISAPS tagsággal is rendelkezik, mely igen jelentős nemzetközi elismerésnek számít napjainkban.

A szakmai profizmus mellett olyan jelentős újítások hazai bevezetése is nevéhez köthető, mint a Smartlipo lézeres zsírbontás, a Silhouette-lift arcfiatalító kezelés, vagy a manapság nagy sikerrel alkalmazott Ultracontour alakformálás. Mindezek mellett tudományos tevékenysége is mindenképpen említést érdemel, hiszen számos kongresszuson volt jelen előadásaival, illetve szakmai tanfolyamokon is továbbadta tudását a jövő generációinak. A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő mellplasztika területével is kiemelten foglalkozott, erről az Esztétikai emlőműtétek osztályunk gyakorlatában címmel tartott előadást az ezredfordulón Keszthelyen megrendezett kongresszuson. Egy évvel később Debrecenben, szintén a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság éves kongresszusán tartott előadást, mely az Első tapasztalataink az aszimmetrikus anatómiai emlőimplantátumokkal címet viselte. Tudományos munkássága során foglalkozott az injektábilis implantátumok használatával is, 2008-ban pedig az Arc ránckezelési módszerek és alkalmazásuk címmel tartott előadást a Plasztikai sebészeti kötelező szinten tartó szakmai továbbképző tanfolyamon, Budapesten.

Dr. Karvász Tamás páciensei egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy a szakember nem csak hozzáértésével és tapasztalataival vívja ki a bizalmat, hanem emberséges hozzáállásával is, mely a plasztikai sebészet mellett döntők számára kiemelt jelentőséggel bír. A főorvosnak nem csak az a célja, hogy a munka szakmai része kifogástalanul sikerüljön, hanem igyekszik a páciensekkel együtt megtalálni a számukra leginkább megfelelő módszert, eljárást, ráadásul úgy, hogy a döntést végső soron az érintettre bízza. A Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrum vezető sebészeként örömmel vár Téged is.