• H1N1 - A fiatal, egészséges embereket veszélyeztet

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az ENSZ szakosított szervezete, a WHO adatai szerint a H1N1-pandémia halálos áldozatainak száma eddig hivatalosan 17.700, ám legalább további egy-két évre van szükség a valós adatok megállapításához.

    A H1N1 pandémiás influenza olyan súlyosságú, mint az 1957-es és 1968-as világjárvány volt, és továbbra is fenyegetést jelent, különösen az egészséges fiatalok számára - közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgősségi bizottságának elnöke.

    Hirdetések

    John Mackenzie, a tanácsadó testületet vezető ausztrál szakértő azt is elmondta, nem tud róla, hogy a 15 tag bármelyikét azzal a céllal közelítették volna meg gyógyszercégek, hogy befolyásolják döntéshozatalukat.

     Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen
    Egyszerű és olcsó megoldások is sokat segítenek a légúti vírusok ellen, állapította meg egy tanulmány. Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen>>
    A világjárványt áttekintő tanácskozás után Mackenzie elmondta, hogy a pandémia "sokkal súlyosabb, mint az emberek vélekednek róla", mert a népesség egy igen fontos csoportját, a fiatal, egészséges embereket veszélyezteti.

    Az ENSZ szakosított szervezete, a WHO adatai szerint a H1N1-pandémia halálos áldozatainak száma eddig hivatalosan 17.700, ám legalább további egy-két évre van szükség a valós adatok megállapításához.

    H1N1-teszt
    Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
    Válaszoljon a kérdésekre! >>
    A WHO szerint az 1957-es és 1968-as világjárvány 2, illetve 1 millió ember életét követelte, a szezonális influenza évente mintegy 500 ezer ember halálát okozza, akik 90 százaléka gyenge egészségű, idős ember.

    A sürgősségi bizottság úgy döntött, hogy még fenntartja a pandémia megjelölést, egyelőre nem javasolja a WHO főtitkára, Margaret Chan számára, hogy "világjárvány utáni" fázis kimondásáról döntsön.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Szezonális influenza és H1N1 - Egyetlen oltás elég lesz?

    A következő 2010/2011-es influenzaszezonra ajánlott vakcina összetételére vonatkozó bizonytalanságot az okozta, hogy az eddig alkalmazott szezonális H1N1-vírustörzset kicseréljék-e a 2009-ben megjelent pandémiás - Kalifornia 7-es jelű - törzsre.

    H1N1 - Valós a világjárvány veszélye

    Jelentős és valós veszélyt jelent az újinfluenza- világjárvány, és ezt komolyan kell vennie a kormányoknak és a lakosságnak - jelentette ki Jakab Zsuzsanna, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ igazgatója egy budapesti konferencián csütörtökön.

    H1N1 - Hogyan terjed a járvány a világon?

    A H1N1 az A típusú influenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Az új típusú influenza okozta világjárványról készült körképünk országonként mutatja be a pandémiás helyzetet és a betegségek lefolyását.

    H1N1 védőoltás: milliók kapták meg, nem észleltek komoly mellékhatást - A WHO kiáll az oltás mellett

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is melegen ajánlja a védőoltást a világjárványos influenza ellen, annak ellenére, hogy a vírus az esetek többségében enyhe betegséget okoz.

    H1N1 - A mutáció a jelenleginél jóval veszélyesebb lehet?

    Andrulla Vaszilou a Die Welt című német lapnak adott interjúban a fertőzés terjedésével kapcsolatban meglehetős borúlátó forgatókönyvet vázolt fel. A biztos szerint ugyanis attól kell tartani, hogy az elkövetkező hónapokban a H1N1-vírus új mutációja alakulhat ki, amely a jelenleginél jóval agresszívabb lesz.

    H1N1 - Az emberiség felének sem jutna a vakcinából

    A világ gyógyszercégei csak évi 3 milliárd adagot tudnak előállítani a világjárványos influenza elleni védőoltásból, vagyis még fele annyit sem, amennyi a Föld 6,7 milliárd lakójának beoltásához kellene. Ezt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állapította meg csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA