Vesetágulat

Kisfiamnak születésétől fogva baloldali vesetágulata van. 5 éves és 16x20mm-ter a tágulat. 2010.02.05-én reflux vizsgálaton voltunk ami negatív lett. Ezt már korábban is elvégezték az is negatív volt. Izotóp is volt jobb vese 52°% bal vese 48%. Kérdésem meddig lehet a műtétet elhalasztani és nem károsodhat a vese ha ilyen sokáig fennáll a tágulat. Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza vesebetegség témában

Kedves Kérdező!

Ha minden eredmény rendben van (és rendben van) , akkor nincs ok a műtétre, károsodásra nagy valószínűséggel nem kell gondolni. Ha visszatérően húgyuti fertőzései lennének vagy a tágulat fokozódik, akkor változik a kép természetesen, de ezért járnak rendszeresen gondozásra, hogy ilyesmi nem történjen meg.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 24., 11:13; Megválaszolva: 2011. január 25., 13:26
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Hasiultrahang
Vesecysta, szerzett
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Kérem, véleményezze a mellékelt ambuláns naplót és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Vese cysta
Tisztelt Cím! A következő leletet kaptam, szeretném tudni, hogy mit kell tudni róla.főleg a 3cm cystáról és a meszesedésről. LELET: Hasi UH...
Dupla J csővel ultrahangos kőzúzás
Tisztelt Doktor úr! DJ stent felhelyezés történt egy a CT szerint kb. 14x6x9 méretű vesekő /HU650/ miatt május közepén. Azóta kétszer voltam ESWL...