• Mi a gond a spermavizsgálat eredményével?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne. Ma kaptuk kézhez férjem legutóbbi spermavizsgálatát, mely a következő eredményeket tartalmazza. térfogat: 6,5 ml vitalitás 78% spermiumkoncentráció 56millió/ml spermiumszám/ejakulátum: 364 millió/ejak. fvs-konc 01 millió/ml fvs-szám/ejak: 0,6 millió/ml kerekselyt 0,3millió/ml motilitás/vizuális osszmotilitás:60%, progresszív mot:40%, nem progresszív:20%, immotilis 40% Motilitás, csa: összmotilitás 64%, progresszív mot:40%, nem progresszív 24%, immotilis:36% Morfológia normális3%, fejeltérés 93%, középrészeltérés 1%, farokeltérés 3% laborlelet az ejakulátumra vonatkozólag enterococcus feacalis 10^3, Streptococcus agalactae 10^4, Gram neg. nem identikikált pálca, Streptococcus alfa-heamolizáló 10^2, gomba tenyésztés negatív, rezisztenia vizsgálat folyamatban, vizelet: vegyes baktériumflóra , mintavételi szennyeződés valószínű. Önnek mi a véleménye a leletről, ugyanis kisbabát szeretnénk. A baktériumok megszüntetésével már kb 1,5 éve próbálkozunk, de sikertelenül. Ha így sikerülne teherbe esni, a baktériumok lehetnek valamilyen hatással a kisbaba egészségére? várom válaszát Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a spermakép témában

        Kedves Hölgyem, legelőbbis elnézését kérem a késői válaszért, leveléere csak most bukkantam a postafiókomban. A spermakép 3 fontos paraméteréből 2 teljesen megfelelő, egyedül a morfológia (mindössze 3% normális alak) gyenge. Emiatt esetleg érdemes a vizsgálatot később is megismételni, elképzelhető, hogy változik ez az eredmébny (is). A baktériumok mindegyike nem típusos ondóúti kórokozó, legnagyobb valószínűséggel a bőrről, szenyeződésként kerültek a mintába - ami elég gyakori. A normális tartományban lévő fehérvérsejt szám (1 vagy 0.1) egyébként sem támaszt alá aktív gyulladást, így a tenyésztésnek sem látom sok értelmét. A terhességre gyakorolt negatív hatás így nem jön szóba. A terméketlenség okát és megoldását érzésem és a rendelkezésemre álló egyetlen lelet szerint másutt kell keresni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 05., 16:23; Megválaszolva: 2011. április 11., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: