Cystitis acuta

Tisztelt Webbeteg! A tegnapi napon akut hólyag gyulladást diagnosztizáltak nálam. Négy keresztes volt a vizeletem katéterrel levéve. Estére némi vér is megjelent a vizeletemben. Sajnos az elmúlt néhány évben többször fordult már elő nálam a "felfázás", de a valódi kiváltó okáról nem sikerült eddig biztos információhoz jutni. Emelett heveny hüvelygyulladás is túl gyakran fordul elő nálam, azt tudom, hogy a kettő összefügg, és a hüvely illetve a húgycső oda vissza fertőződhet. A partneremmel óvszerrel védekezünk a gyakori gyulladások miatt. Szeretném, ha felvilágosítást kaphatnék a cystitis összes lehetséges kiváltó okáról, hogy a jövőben ezt el tudjam kerülni. Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza húgyúti fertőzés témában

Kedves Kérdező!

A visszatérő húgyúti fertőzések esetében tenyészteni kell a vizeletet, és antibiogram alapján kell kezelést indítani. Nőgyógyászati probléma esetén a hüvelyváladékot is ki kell tenyészteni, és célzottan kezelni a problémát. A gyakori bakteriális fertőzések oka nem mindig tisztázott, nem tudni sok esetben, hogy a szervezet miért fogékony a fertőzésekre, és így a kezelés sem könnyű. Oka lehet a húgycső környéki területre kerülő baktérium például szex során, egyes esetekben székrekedés, daz immunrendszer gyengesége. Amennyiben az urológiai-nőgyógyászati kezelés ellenére nem javul, és kiújul a probléma, megpróbálható UroVaxom, tőzegáfonya, kis dózisú, például aktus után alkalmazott antibiotikum, kisvirágú füzike tea.

Kérdés: 2011. február 02., 14:45; Megválaszolva: 2011. február 05., 19:00
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.