Állandó vizelési inger

Tisztelt doktor úr! A panaszaim 1 hete kezdődtek. Állandó vizelési ingerem van, fél óránként látogatom a mellékhelyiséget. Általában kevés vizelt jön, de néha sikerül normális mennyiséget produkálnom. Fájdalmam nincs, nem csíp, nem viszket, nem ég. A hólyag nyomásra sem érzékeny. Múlthét pénteken voltam urológusnál, nőgyógyásznál, de semmi kórosat nem találtak. Fizikális vizsgálat és ultrahang is volt. Hurut gyanúja miatt kaptam Nolicint és Uroxalt, de egyik sem használt. Amúgy 4 hónapja szültem hüvelyi úton egy 4 és fél kilós babát, ami után katétereztek, mert nem tudtam magamtól vizelni, de utána ez megoldódott. Feltehetően a katétertől húgyúti gyulladást kaptam, de azt antibiotikummal kikezelték, pár nap múlva elmúlt, azóta nem volt vizelési panaszom egészen a múlt hétig. Pszichiáter kezel szülés utáni depresszióval 1 hónapja, melyre Paroxalt szedek. A pszichiáter szerint nem kizárt a pszichés eredet, de én nem tudom ezt elhinni, mert már sokkal jobban voltam az 1 hónappal ezelőtti állapothoz képest. Ön szerint mi lehet a gond? Kérem segítsen, mert nagyon kellemetlen ez az állandó vizelési inger. Már itthonról is alig tudok elmenni. Köszönöm, Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

Kedves Ildikó! A válaszhoz jó lenne tudni, hogy mi volt a vizeletvizsgálat eredménye, az kimutatott-e gyulladást. Én javasolnék egy vizeletvizsgálatot, ha van benne gyulladásra utaló jel, akkor tenyésztést is, hogy a kitenyészett kórokozót célzottan lehessen kezelni. Ha a vizelet negatív, és az urológus, illetve a nőgyógyász kizárta az egyéb okokat, akkor valóban lehet pszichés az eredet.

Kérdés: 2010. augusztus 27., 15:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 30., 10:40
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?