• Visszatérő húgyúti fertőzés szex után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorúr/Doktornő! Gyakorlatilag az első szeuális együttlétem óta küzdök ezzel a problémával, szex után kb 1 nappal jelentkeznek a tünetek, gyakori vizelési inger, vizeléskor csípő égő érzés. Szedek vörösáfonya kivonatot és szex előtt és után is alaposan tisztálkodom (a partnerem is), ennek ellenére is párhavonta előjön a betegség. Egyszer csináltak vizelettenyésztést ami negatív lett. Nőgyógyász anatómiai eltérést állapított meg miszerint a húgycsövem a normálisnál beljebb található és ez okozza a problémát, de műtétet nem javasol. Uro vaxomot ajánlotta, bár erről szerinte is megoszlanak a vélemények, nem biztos, hogy használna. A gyakori antibiotikum (jelenleg Monural) szedése szerintem nem megoldás és lassan a szex sem örömöt jelent hanem aggódást. Mit lehetne tenni? Válaszát köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Hölgyem! Bő folyadékot fogyasszon, ez lehetőleg kamillatea vagy szénsavmentes víz legyen. Sose tároljon sokig a hólyagban vizeletet, mindig menjen el vécére, ha vizelési ingere van. Szex előtt ne, mert száraz lesz a hüvelye, és ez okoz esetleg fájdalmat, de utána irrigáljon tejsavas hüvelyöblítővel. Csináljon végig egy Gynoflor kúrát. Szerintem érdemes az Uro Vaxomot kipróbálnia.


        Kérdés: 2010. július 16., 11:07; Megválaszolva: 2010. július 17., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: