• Húgyúti gyulladás - kamilla

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő / Dr. Úr! Egy elméleti kérdést szeretnék Önnek feltenni, ugyanis érdekes dolgot hallottam a minap egy kollegámtól. Azt mesélte, hogy ha az embernek húgyúti fertőzése van, hólyaghurutja, akkor azt kell csinálni, hogy egy 4-5 filteres kamilla teát csinálni és azt beleönteni egy nagyon forró vízbe és beleülni, majd ezután ha az ember belevizel, akkor az kimossa a húgycsőben levő baktériumokat - mert szerinte így tudja a legjobban a kamilla fertőtleníteni és átmosni a húgyutakat! A kérdésem az lenne, hogy ez igaz? Ön, mint orvos - mi a véleménye erről? Választ előre is köszönöm! Üdvözlettel: JP

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves JP!

        A kamillatea ivása, illetve a kamillás ülőfürdő valóban segíthet, de nem kell a vizeletet beleengedni a vízbe. A kamilla mellett a kisvirágú füzike tea is nagyon jó hatásaú.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-07 09:13:12; Megválaszolva: 2010. március 07., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: