• Ondó vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Alsó húgyúti problémák miatt elvégzett laborvizsgálataim eredményei negatívak lettek.Szeretném megkérdezni, hogy ondó vagy sperma vizsgálat hozhat-e pozitív eredményt gomba vagy baktérium ill.egyéb kórokozó kimutatására? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyuti fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az egyszerű ondóvizsgálat a spermiumok számáról, mozgási képességéről, alakjáról, az ondóban található gyulladásos jelekről adhat információt. A jelen lévő baktériumok azonosítására ondótenyésztést szoktak elvégezni. Ezek a vizsgálatok andrológiai szakrendelésen zajlanak. Alsó húgyuti tünetek esetén előbb részletes urológiai kivizsgálás javasolt, utána érdemes andrológust felkeresni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 16:36:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: