Lengőhere

Dr. Kocsis István Úr részére
Tisztelt Doktor Úr! Én egy 5 éves kisfiú aggódó anyukája vagyok. A probléma az, hogy sokszor nincs a kisfiamnak a heréje a herezacskóban. Ez mindkét herére igaz. Voltunk vizsgálaton, ahol az urulógus azt mondta, túl aggodalmaskodom a helyzetet, mert ez csak lengőhere, ez így rendben van. A vizsgálaton a doki lenyomta a zacskóba a heréket és akkor ott maradtak., De este már, amikor néztem, már megint nem volt meg. Azt mondta, sokat sportoljon és majd 9 éves kora körül érdemes újra megnézetni, addig nincs teendő. Én sok egyebet olvastam az interneten, hogy ezt nem szabad addig így hagyni, kezelni esetleg műteni kell. Nagyon várom válaszát! Üdv: Simon Éva

WEBBeteg szakértő válasza ingahere témában

Tisztelt Olvasónk! Leírása alapján jártak urológusnál, akinek a véleménye megegyezik az enyémmel, és az általános szakmai véleménnyel: az inga here a pubertás korban rögzülni szokott a herezacskóban. Aggodalma tehát jogos, de alaptalan. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. szeptember 22.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Ingahere
kisfiamnal az orvos ingaheret allapitott meg a mutetet, mennyi idos korban vegzik el es van e valami veszelye
Ingahere
Üdvözlöm. A barátom 30 éves három hete, együtlét után a jobb oldali heréje felcsuszott az alhasi részbe, majd negyed óra múlva visszatért. Ez innentől kezdve...
Vándor here
Kisfiamnak a 4-éves vizsgálaton a jobb heréjét nem találta az orvos, nyomásra már a helyére került. Azóta rendszeresen figyelem és hol megvan hol pedig úgy...
Meddő lesz?
Tisztelt Webdoktor! Kérdésem a következő. Van egy 8 éves kisfiam, 1 éves korától jártunk vele a sebészetre, ingahere miatt. A diagnózis szerint megvan mind a...
Összeszűkül a herezacskóm
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves férfi vagyok és ritkán olyan problémának nézek elébe, hogy a herezacskóm egészen összeszűkül melynek következtében az egyik...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...