Lengőhere

Dr. Kocsis István Úr részére
Tisztelt Doktor Úr! Én egy 5 éves kisfiú aggódó anyukája vagyok. A probléma az, hogy sokszor nincs a kisfiamnak a heréje a herezacskóban. Ez mindkét herére igaz. Voltunk vizsgálaton, ahol az urulógus azt mondta, túl aggodalmaskodom a helyzetet, mert ez csak lengőhere, ez így rendben van. A vizsgálaton a doki lenyomta a zacskóba a heréket és akkor ott maradtak. De este már amikor néztem, már megint nem volt meg. Azt mondta, sokat sportoljon és majd 9 éves kora körül érdemes újra megnézetni, addig nincs teendő. Én sok egyebet olvastam az interneten, hogy ezt nem szabad addig így hagyni, kezelni esetleg műteni kell. Nagyon várom válaszát! Üdv: Simon Éva

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza ingahere témában

Tisztelt Olvasónk!

Leírása alapján jártak urológusnál, akinek a véleménye megegyezik az enyémmel, és az általános szakmai véleménnyel: az inga here a pubertás korban rögzülni szokott a herezacskóban. Aggodalma tehát jogos, de alaptalan.

Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus

Kérdés: 2009. április 02., 08:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 08:33
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Ingahere
kisfiamnal az orvos ingaheret allapitott meg a mutetet mennyi idos korban vegzik el es van e valami veszelye
Ingahere
Üdvözlöm. A barátom 30 éves három hete, együtlét után a jobb oldali heréje felcsuszott az alhasi részbe, majd negyed óra múlva visszatért. Ez...
Összeszűkül a herezacskóm
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves férfi vagyok és ritkán olyan problémának nézek elébe, hogy a herezacskóm egészen összeszűkül melynek...
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...