• Labor vizsgalat eredmenye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur! Korabban kerdeztem gyorsteszt altal kimutatott verrel kapcsolatban (surgeto, gyakori vizelesi inger, ugralas kozben fellepo vizeletvesztes miatt teszteltem, amelyek kozel 3 honapja fennallo panaszok, negativ vizsgalati eredmenyek mellett). A hazi teszt tobb napja pozitiv, reggel altalaban kevesbe szinezodik el, napkozben jobban. A tobbszori pozitiv teszt miatt felkerestem az urologust, aki vizelet labor vizsgalatot kert. Az eredmenyt csatolom. Az urologus szerint a kapott lelet nem bizonyitja ver jelenletet a vizeletben, mert az az uledekben jelenne meg. Valoban nem kell emiatt aggodnom? Mit jelent akkor az 1+ a vvt/haemoglobin erteknel? Koszonom valaszat!

        Dr. Papos István válasza a Vvt témában

        Az ûledékben 1 vvt ( vörösvértest ) jelenléte nem kóros. Konzekvensen ismételten 5 vvt felett kóros, ez esetben további vizsgálat, ( ultrahangvizsgálat, hólyagtükrözés) szükséges.


        Kérdés: 2020. április 21., 14:38; Megválaszolva: 2020. április 22., 22:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: