• Hemoglobin a vizeletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorno! Vizelet labor vizsgalatomban a vvt/hemoglobin ertek 1+, mikozben az uledekben nincs vorosvertest. Panaszaim urologiai jelleguek(gyakori, surgeto vizelesi inger, nehez vizelettartas), ezert tortent a vizeletvizsgalat(ami egyebkent minden masra negativ) Itthoni haziteszt tovabbra is pozitiv verre(hemoglobinra). Az urologus tovabbi vizsgalatot nem kert, viszont engem nyugtalanit az eredmeny. Mitol lehet hemoglobin a vizeletben vorosvertest nelkul? Koszonom valaszat!

        Dr. Papos István válasza a Vvt témában

        Bár egészséges esetben nagyon kevés vörösvértest vagy hemoglobin - a vörösvértest oxigénszállító fehérjéje - megtalálható a vizeletben, jelenléte alapvetően kórosnak bizonyul. Normálértéke 0-5 db/µl. Ha ennél magasabbak a kapott számok, biztosan rendellenesség van a háttérben: utalhat vese- vagy húgyúti betegségre, vesekőre, húgyúti gyulladásra, daganatra. Emellett gyógyszer mellékhatással, fokozott fizikai aktivitással, dohányzással, illetve menstruációval is összefüggésbe hozható. Javasolt veseultrahang vizsgálat elvégzése


        Kérdés: 2020. május 02., 21:23; Megválaszolva: 2020. május 05., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: