• Gyógyszer hatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Legalább 10 éve küzdök gyakori éjszakai vizeléssel. Ez azt jelenti, hogy 3-5 alkalommal kb. 2-3 dcl/alkalom vizelet lesz. Nappal semmi gond nincs. Természetesen több alkalommal is szakorvos segítségével próbáltam megoldást találni erre a problémámra, de nem jutottam előre Számtalan, mindenre kiterjedő mintavétel, mindig negatív. A prosztatám megfelelő, leszámítva egy kis 4-5 mm-es cisztát és pár követ, de azt mondták, hogy ezeknek nincs érdemi jelentőségük. Kénytelen voltam megtanulni együtt élni ezzel a dologgal, bár az éjszakáimat nagyon megnehezíti. Kb. fél éve volt egy térdzúzódásom és nimesulide (XILOX) hatóanyagú szert kaptam, de igazából csak egyszer-kétszer szedtem be, mert jól gyógyult a térdem. Viszont teljesen meglepett, hogy amikor lefekvés előtt bevettem, akkor egyáltalán nem kellett vizelnem éjszaka. Azóta is, ha szeretnék egy éjszakát vizelés nélkül átaludni, akkor csak beveszek egyet lefekvés előtt és mindig hat. Persze, nem akarok gyógyszert szedni, mert az hosszú távon csak árt. Szeretném tudni, hogy mi lehet az oka, hogy ez az ízületekre való készítmény, átmenetileg megold egy ilyen régóta fennálló problémámat? Mire utalhat ez? Köszönettel!

        Dr. Papos István válasza a Prosztata témában

        Nagy valószínűséggel a panaszait a meglévő krónikus prosztatagyulladás okozza, erre jó hatãssal lehet a nem szteroid gyulladásgátlók csoportjába tartozó Xilox.


        Kérdés: 2020. április 16., 14:09; Megválaszolva: 2020. április 18., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Ur! 1 honapja volt fitymafek mutetem es merevedeskor meg mindig erzekeny es faj ha hatrahuzom a bort. Es kisebb serulest meg mindig latok. Olyan mintha meg mindig be tudna szakadni. Lehet hogy nem jol hajtottak vegre a mutetet? Vagy varjak...