Vur 2

Kedves Doktor Úr/Nő! Kislányomnál 2018. Szeptemberben diagnosztizáltak VUR II. Visszafolyást, egy vesemedencegyulladas után. Azota folyamatosan antibiotikumot kap, tágulata volt, elvileg az már elmúlt, ultrahangon nem lattak. Kérdésem az lenne hogy mennyi időnek kell eltelni két ilyen kontrasztanyagos vizsgálat között? És mennyi az eselye hogy a kislányom ezt kinövi? Köszönöm a valaszt!

Dr. Papos István válasza Vur témában

Amennyiben az ultrahang vizsgálat nem mutat tágulatot a vesében, akkor felesleges a kontrasztanyagos röntgenvizsgálat elvégzése.

Csecsemőkorban gyakori a spontán javulás.

Kérdés: 2019. szeptember 09., 18:26; Megválaszolva: 2019. szeptember 09., 21:36
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...