Lehetne erősíteni a prosztatát?

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 4 évvel ezelőtt krónikus prostatitis-t állapítottak meg nálam, és kb. 1 évbe telt, mire megtalálták a baktériumot is, (Enteroccus faecalis) , és fél évbe, mire sikerült megszabadulnom tőle, de utána már nem volt ugyanolyan a szexuális életem.... Előtte minden rendben volt, orálisan és élvezhettem a szexet, de most már akár csak egy kicsit is részesülök benne, jön a csípő vizelés, és a bal here fájdalom, és csak antibiotikum kúrával tudok túl lenni rajta... Sajnos azt is én veszem észre elsőnek, ha a páromnak meg fog jönni, mert még minden jel előtt (legyen az vérzés, hasi fájdalom, vagy mell feszülés) én már ugyanazt a here fájdalmat érzem, már szinte az aktus után, és jöhet szintén az antibiotikum kúra... A kérdésem az lenne, hogy nincs esetleg erre egy olyan megoldás, vagy akár homeopátiás szer, amivel kiküszöbőlhetném ezt a problémát, erősíthetném a prosztatám? Már antibiotikumból is az 500mg-set szedem, és nem tudom, mi lesz így esetleg később, ha nincs ennél nagyobb... Jó lenne visszatérni a 100mg-re... Lehetséges? Válaszát előre is köszönöm. Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Prosztata témában

Nem gondolom, hogy folyamatosan antibiotikumok kéne szednie. A krónikus prosztatagyulladás döntő többségének eredete nem bakteriális. Prostenal perfect kúraszerű, akár rendszeres szedése segíthet a problêmán

Kérdés: 2015. március 05., 07:55; Megválaszolva: 2015. március 05., 19:54
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés