• Tisztelt Doktor Úr! A régóta meglévő húgyhólyagsérvemre szeretnék megoldást találni találni.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Évek óta, kb.(6éve)van húgyhólyagsérvem. Mára már elég elviselhetetlen, mivel komoly vizelési problémáim is vannak miatta. Tizenöt éve, eltávolították a méhemet, hüvelyen át, egy gyerekfej nagyságú mióma miatt. A petefészkeim meg maradtak.Kb. öt éve állapította meg a nőgyógyász, hogy húgyhólyag sérvem van. Urológiára is kellett mennem, de ott nem tartották fontosnak megműteni. Az urológián egyik vesémben cisztát is találtak, oda minden évben visszajárok ellenőrizni. A nőgyógyász utalt rá, hogy meg lehet műteni, a hólyagsérvet. Jártam intim tornára, amit, lehet, hogy nem csinálok teljesen jól, vagy sűrűn, mert panaszaim súlyosbodtak. A nap nagy részében már kinn van a hólyagsérvem, vagy ha nincs kinn, én mégis úgy érzem. Gyakran égő fájdalmat is érzek mintha kidörzsölődött volna. Gyakran csak úgy tudok vizeletet üríteni, ha visszatuszkolom és már gyakran a kezemet is lepisilem. Éjszaka, vagy ha többet pihenek visszahúzódik és éjjel 3-4 szer is ki kell rohannom pisilni. Legtöbbször már nem érek el a WC-ig. Folyadékot már alig merek fogyasztani, de ez sem nagyon segít a helyzeten. Uroxalt írtak fel az urológián, de nem szedem, mivel nem változott semmi, csak lassabban folyik el a vizelet. Ugyanúgy nem érek el időben a vécére. Az lenne a kérdésem a Doktor Úrhoz, hogy ha szeretném ezt az állapotot megszüntetni, -akár műtéttel-, akkor nőgyógyászhoz, vagy urológushoz forduljak-e? Ki végzi ezt a műtétet? Miért nem egyértelmű a műtét szükségessége? Milyen veszélyei vannak? Mekkora műtét ez? Mennyi ideig kell kórházban tartózkodnom? Milyen várólistára kell számítanom? Szíves válaszát várva maradok Tisztelettel, egy 59 éves

        Dr. Papos István válasza a hólyagsérv témában

        Urológushoz. Veszélyei olyanok, mint minden más műtétnek. Kb 1 hétig. A várólista nem hosszú.


        Kérdés: 2014. április 23., 16:29; Megválaszolva: 2014. április 24., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Hétfőn lesz 7 hete, hogy szűltem, első szülésem és terhességem volt. 18 óra vajúdás után szűltem természetes úton, nehéz szülés volt több varrással. 5 hétig tudtam szoptatni tápszerrel kiegészítve mert nagyon...