Tisztelt Doktor Úr! A régóta meglévő húgyhólyagsérvemre szeretnék megoldást találni találni.

Évek óta, kb. (6éve) van húgyhólyagsérvem. Mára már elég elviselhetetlen, mivel komoly vizelési problémáim is vannak miatta. Tizenöt éve, eltávolították a méhemet, hüvelyen át, egy gyerekfej nagyságú mióma miatt. A petefészkeim meg maradtak.Kb. öt éve állapította meg a nőgyógyász, hogy húgyhólyag sérvem van. Urológiára is kellett mennem, de ott nem tartották fontosnak megműteni. Az urológián egyik vesémben cisztát is találtak, oda minden évben visszajárok ellenőrizni. A nőgyógyász utalt rá, hogy meg lehet műteni, a hólyagsérvet. Jártam intim tornára, amit, lehet, hogy nem csinálok teljesen jól, vagy sűrűn, mert panaszaim súlyosbodtak. A nap nagy részében már kinn van a hólyagsérvem, vagy ha nincs kinn, én mégis úgy érzem. Gyakran égő fájdalmat is érzek mintha kidörzsölődött volna. Gyakran csak úgy tudok vizeletet üríteni, ha visszatuszkolom és már gyakran a kezemet is lepisilem. Éjszaka, vagy ha többet pihenek visszahúzódik és éjjel 3-4 szer is ki kell rohannom pisilni. Legtöbbször már nem érek el a WC-ig. Folyadékot már alig merek fogyasztani, de ez sem nagyon segít a helyzeten. Uroxalt írtak fel az urológián, de nem szedem, mivel nem változott semmi, csak lassabban folyik el a vizelet. Ugyanúgy nem érek el időben a vécére. Az lenne a kérdésem a Doktor Úrhoz, hogy ha szeretném ezt az állapotot megszüntetni, -akár műtéttel-, akkor nőgyógyászhoz, vagy urológushoz forduljak-e? Ki végzi ezt a műtétet? Miért nem egyértelmű a műtét szükségessége? Milyen veszélyei vannak? Mekkora műtét ez? Mennyi ideig kell kórházban tartózkodnom? Milyen várólistára kell számítanom? Szíves válaszát várva maradok Tisztelettel, egy 59 éves

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza hólyagsérv témában

Urológushoz.

Veszélyei olyanok, mint minden más műtétnek.

Kb 1 hétig.

A várólista nem hosszú.

Kérdés: 2014. április 23., 16:29; Megválaszolva: 2014. április 24., 23:20
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Műtét előtti tennivaló Ticlid...
Tisztelt Doktor Úr/Úrnő. Aorta műtött, vastagbéldaganattal műtött, térdprot. és reflux stb. műtött beteg vagyok. Kérdés: Hólyagsérv plasztika...
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...