Műtét előtti tennivaló Ticlid szedése esetén

Tisztelt Doktor Úr/Úrnő. Aorta műtött, vastagbéldaganattal műtött, térdprot. és reflux stb. műtött beteg vagyok. Kérdés: Hólyagsérv plasztika műtét előtti teendők? /Altatóorvos, műtő orvos/ Figyelembevéve korábbi betegségeimet, kimondottan a Ticliddel kapcsolatos a kérdésem. Mikor kell abbahagyni, műtét előtt kell -e kapjon trombózisgátló injekciót a beteg, melyik orvosnak mi a feladata, még mindig a ticlidre fókuszálva? Köszönöm válaszát.

Dr. Váróczy László PhD válasza hólyagsérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

A Ticlidet 4-6 nappal célszerű a műtét előtt kihagyni. A műtét utáni időszakban rövid ideig véralvadásgátló injekciót kell adni, aztán visszaállhat a Ticlid. Hogy ez pontosan mennyi idővel a műtét után következzék be, arról a sebgyógyulás függvényében az operáló és az altató orvos közösen döntenek.

Kérdés: 2011. október 30., 14:39; Megválaszolva: 2011. október 31., 19:19
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Tisztelt Doktor Úr! A régóta...
Évek óta, kb. (6éve) van húgyhólyagsérvem. Mára már elég elviselhetetlen, mivel komoly vizelési problémáim is vannak miatta. Tizenöt éve...
Viszketés húgycső
Tiszteletem! Azon kellemetlen dolgot tapasztalom, hogy minden szexuális aktus után kb. egy óra múlva, de akár másnap reggelig is viszket a...
Mire utalhatnak a tünetek?
Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja arra lettem figyelmes, hogy vizeléskor kissé csípett a vizelet, továbbá még aznap éjszaka az ejakulációnál is...
Jobb herében tompa fájdalom
Jó napot kívánok! Kb. másfél hónappal ezelőtt nem tudom milyen okból de kellemetlen tompa fájdalmat éreztem a herémben... Arra tippeltem hogy...
Reggeli erőtlen vizelet
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne,hogy a reggeli első vizelet gyenge sugárban erőtlenül ürül,ennek a hátterében mi állhat,illetve kell e vele...