Mindent tudni akarok a hólyagsérvről

Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretnék minél többet megtudni a hólyagsérvről. Hogy alakul ki, mik a jellemző tünetei? Mikor kell műteni, kell-e egyáltalán? Ha igen, hogy zajlik le egy ilyen operáció, mennyi a gyógyulási ideje átlagosan, és a műtét után milyen fizikai megterhelés megengedett? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza hólyagsérv témában

Tisztelt Hölgyem!

A kötőszövetek gyengesége miatt süllyed le a hüvelyfal és a húgyhólyag. Vizeletelcseppenést vagy -elakadást, idegentestérzést a hüvelyben, esetleg a hüvelyből kitüremkedő szövettömeget okozhat. Fenti tüneteknél kell a műtét, melynek módja több dologtól is függően valamely hüvelyfali plasztika, szalagbeültetés vagy méheltávolítás és plasztika hüvelycsonkfixációval. 6 hét a gyógyulás, ebben az időszakban a fizikai terhelés kerülendő.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. március 16., 10:24; Megválaszolva: 2011. március 17., 20:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
A hólyagsérvet műteni kell?
Rákszűrésnél az orvos hólyagsérvet állapított meg. Hogyan lehet gyógyítani? Ha csak műtéttel, ki végzi azt, nőgyógyász vagy esetleg urológus....
A hólyagsérvet mennyi idő után...
2-3 hónapja, hogy hólyagsérvem van. Ez a hüvelyben helyezkedett el, kb. tojás nagyságú és rendkivűl kellemetlen érzés.
hólyagserv
8, 5 hónapja szültem, azóta hólyagsérvem van, de nem nagyon akar javulni. A hüvelyből kitüremkedik a hólyagom, néha nyom is. Jövőre szeretnék...
Hólyagsérv méheltávolítás után
Tisztelt doktor úr! 4 hete vették ki a méhemet, felvarrták a petefészkeket, a hüvelyt és a hólyagot. Múlt héten vettem észre, hogy a hólyagom...
HPV lelet èrtelmezés