A hólyagsérvet műteni kell?

Rákszűrésnél az orvos hólyagsérvet állapított meg. Hogyan lehet gyógyítani? Ha csak műtéttel, ki végzi azt, nőgyógyász vagy esetleg urológus. Mi történik a műtét során? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hólyagsérv témában

Tisztelt Hölgyem!

A "hólyagsérv " a mellső hüvelyfal elődomborodását jelenti és a hüvely bemenetnél ezt Ön is érzékelheti.

A méh rőgzitő- és támasztó- szalagrendszerének idővel való ellazulása és szülések utáni állapotra jellemző, illetve miatt alakulhat ki.

Ha vizelési panaszokat nem okoz, vagy alhasi fájdalmat -- kérem tudjon róla, de operáltatnii csak a legvégső esetben engedje. Persze, ma már vannak olyan nőgyógyászaati eljárások, mikor az egész méh felhuzásával meg tudják oldani ezt. Elsősorban nőgyógyászati eljárások ismertek, de az urológia is nagyon fejlődik.

Ha vizelet elcseppenés vagy vizelet tartási nehézség is társul a " sérv " mellé, akkor beszélje meg nőgyógyászával, de a klasszikus értelemben vett mellső hüvelyfal plasztikát csak legvégső esetben javaslom.Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: azért irtam következetesen idézójelben a sérvet, mert ez nem tévesztendő össze a hasfali sérvekkel és szövódményeivel / kizáródás stb../

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. március 14., 13:36; Megválaszolva: 2015. március 14., 15:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...