• A hólyagsérvet műteni kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Rákszűrésnél az orvos hólyagsérvet állapított meg. Hogyan lehet gyógyítani? Ha csak műtéttel, ki végzi azt, nőgyógyász vagy esetleg urológus. Mi történik a műtét során? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyagsérv témában

        Tisztelt Hölgyem ! A "hólyagsérv " a mellső hüvelyfal elődomborodását jelenti és a hüvely bemenetnél ezt Ön is érzékelheti. A méh rőgzitő- és támasztó- szalagrendszerének idővel való ellazulása és szülések utáni állapotra jellemző, illetve miatt alakulhat ki. Ha vizelési panaszokat nem okoz, vagy alhasi fájdalmat -- kérem tudjon róla, de operáltatnii csak a legvégső esetben engedje. Persze, ma már vannak olyan nőgyógyászaati eljárások, mikor az egész méh felhuzásával meg tudják oldani ezt. Elsősorban nőgyógyászati eljárások ismertek, de az urológia is nagyon fejlődik. Ha vizelet elcseppenés vagy vizelet tartási nehézség is társul a " sérv " mellé, akkor beszélje meg nőgyógyászával, de a klasszikus értelemben vett mellső hüvelyfal plasztikát csak legvégső esetben javaslom.Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: azért irtam következetesen idézójelben a sérvet, mert ez nem tévesztendő össze a hasfali sérvekkel és szövódményeivel / kizáródás stb../


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2015. március 14., 13:36; Megválaszolva: 2015. március 14., 15:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: