Urológiai probléma?

Tisztelt Doktor úr! Kb 1 hete jelentkezett első panaszom. Éjszakai munkám után azt figyeltem meg, hogy sűrűn megyek el wc-re. De ezen kívül akkor nem volt más panaszom. Aztán estére előjött, hogy vizelés közben csípett. Másnapra ez megmaradt, nem erős csípés volt, de folyamatos. Ekkor elmentem a gyógyszertárba, ahol vettem 1 adag Monural port, amit este lefekvéskor vízzel feloldva bevettem. De másnapra is megmaradt ez a folyamatosan picit csípő érzés, és nem csak vizelés közben. Vizelet tesztcsíkkal, sok fehérje, és vér, igaz nekem van egy öröklődős basalmembran betegségem, ami miatt mindig van vér a vizeletben. Ezzel problémám nincs. A héten urológusnál voltam, aki megvizsgált, és azt írta az ambuláns lapra, hogy "félszer nagyobb, kifejezetten tömött, nyomásérzékeny prostata. UH.: vese ép, kő pangás egyik oldalon sem látható,. Hólyag ép kontúrú, alapján alig nagyobb inhomogén prostata látható." Felírt 1x1 Movalist, 2x500mg Cifrant, és öt napig 3x2, majd 2x2 Polstimolt. Ezeket a gyógyszereket szedem. De alhasi részen vannak néha fájdalmaim, kb. a hólyag magasságában, néha a derék tájon hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon. Vizelés után sem mindig csíp, de előfordul, igazából ami aggaszt az az alhasi fájdalom. De ez nem erős fájdalom, inkább olyan enyhe görcsös, nyomó érzés. Ez lehet attól, hogy tényleg prosztata gyulladásom van, és ez ennyi idő után még normális, vagy esetleg lehet más amit ki kellene vizsgálni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza húgy-ivarszervi gyulladás témában

A prosztatagyulladás okozhatja a panaszokat.

Amennyiben panaszai nem múlnak, urológiai kontroll szükséges, egyébként krónikus prosztatagyulladás lehet a dologból.

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2013. február 07., 09:47; Megválaszolva: 2013. február 11., 10:15
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Felfázás vagy hüvelygomba (esetleg...
Két éve valahogy sikerült egy jó kis felfázást összeszedni, amire kaptam is antibiotikumos kezelést. Aztán ez az eset mégegyszer megismétlődött...
HólyagBetegség
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi 1 hónapban gyakran volt vizelési ingerem, az elején nem túl nagy sikerrel... Aztán a háziorvosom ellenőrzése alatt...
Óvszerre allergia
Tisztelt Webdoktor! Egy panasszal fordulnék önhöz! Van egy két hónapos kapcsolatom és kb egy hónapja észleltem hogy a pisilés kicsit csíp és a...
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...