Felfázás vagy hüvelygomba (esetleg más)?

Két éve valahogy sikerült egy jó kis felfázást összeszedni, amire kaptam is antibiotikumos kezelést. Aztán ez az eset mégegyszer megismétlődött egy hónappal később, illetve későbbi hónapokban párszor. Fájdalmas volt a közösülés a párommal illetve volt egy-egy nap, mikor szörnyen fájt a pisilés, égő, viszkető érzés jelentketett. Kezdetben fogalmam sem volt, hogy hüvelygombám lehet, hiszen olvastam, hogy létezik egy bizonyos „mézeshetek felfázás”. Viszont később jártam nőgyógyászaton, és gombával kezeltek. Azért fordulok önökhöz, mert mindkét betegséggel találkoztam már, viszont most nem tudom eldönteni, melyik lehet a baj, milyen orvoshoz forduljak. Hétfőn reggel (04.27.) elkezdett csípő, viszkető érzés jelentkezni, később este folyamán jelentkezett az állandó vizelési inger és a fájdalmas, véres. Voltam urológián, kaptam rá antibiotikumot, és azóta ma (04.29.) újra vettek, mintát és most teljesen rendben van, elmúlt a vizelési inger is. Viszont a csípő, kellemetlen érzés továbbra se múlt el, illetve hétfő előtt is jelentkezett már. Olvastam, hogy a hüvelygombának is lehet a vizelési inger tünete. Most akkor melyik betegség a ludas, merre forduljak segítségért? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza húgy-ivarszervi gyulladás témában

Tisztelt Kérdező! A húgy ivarszervek (urogenitális rendszer) "szomszédok". Az egyik fertőzöttsége maga után vonhatja a másikét is. Ezen kívül a hólyaghurut kezelésére alkalmazott antibiotikum megváltoztathatja a hüvelyflórát, aminek következtében gombás gyulladás alakulhat ki. Ha urológiai szempontból rendben van, akkor nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

Megválaszolva: 2015. május 01.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Nemi gondok
Az en problemam egy eve kezdodott, eleinte rendszeresen gombasodtam be minden honapban, miutan egyutt voltam a parommal. ezt kezeltem Clotrimazol kenocsokkel...
A Menstruaciom nem jon meg, kesik mar...
Jonapot! Azt szeretnem mondani, hogy lefekudtem a baratommal es meg azota nem jott meg a menstruaciom mar 2-dik honapja (februar vegen kellet volan jojon es nm...
Urológiai probléma?
Tisztelt Doktor úr! Kb 1 hete jelentkezett első panaszom. Éjszakai munkám után azt figyeltem meg, hogy sűrűn megyek el wc-re., De ezen kívül akkor nem volt...
Óvszerre allergia
Tisztelt Webdoktor! Egy panasszal fordulnék önhöz! Van egy két hónapos kapcsolatom és kb egy hónapja észleltem, hogy a pisilés kicsit csíp és a húgycsövemből...
Viszkető fityma, vörös folt (ok) a...
Visszatérő hólyaggyulladás D-mannóz
Kedves Doktornő! Visszatérő hólyaggyulladás megelőzésére az urológusom napi 3 gram D-mannóz port ajánlott vízben feloldva. Azt mondta, hogy próbáljam ki 3...