Felfázás vagy hüvelygomba (esetleg más)?

Két éve valahogy sikerült egy jó kis felfázást összeszedni, amire kaptam is antibiotikumos kezelést. Aztán ez az eset mégegyszer megismétlődött egy hónappal később, illetve későbbi hónapokban párszor.Fájdalmas volt a közösülés a párommal illetve volt egy-egy nap, mikor szörnyen fájt a pisilés, égő, viszkető érzés jelentketett. Kezdetben fogalmam sem volt, hogy hüvelygombám lehet, hiszen olvastam hogy létezik egy bizonyos „mézeshetek felfázás”. Viszont később jártam nőgyógyászaton, és gombával kezeltek. Azért fordulok önökhöz, mert mindkét betegséggel találkoztam már, viszont most nem tudom eldönteni, melyik lehet a baj, milyen orvoshoz forduljak. Hétfőn reggel (04.27.) elkezdett csípő, viszkető érzés jelentkezni, később este folyamán jelentkezett az állandó vizelési inger és a fájdalmas, véres. Voltam urológián, kaptam rá antibiotikumot, és azóta ma (04.29.) újra vettek mintát és most teljesen rendben van, elmúlt a vizelési inger is. Viszont a csípő, kellemetlen érzés továbbra se múlt el, illetve hétfő előtt is jelentkezett már. Olvastam, hogy a hüvelygombának is lehet a vizelési inger tünete. Most akkor melyik betegség a ludas, merre forduljak segítségért? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza húgy-ivarszervi gyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

A húgy ivarszervek (urogenitális rendszer) "szomszédok". Az egyik fertőzöttsége maga után vonhatja a másikét is. Ezen kívül a hólyaghurut kezelésére alkalmazott antibiotikum megváltoztathatja a hüvelyflórát, aminek következtében gombás gyulladás alakulhat ki. Ha urológiai szempontból rendben van, akkor nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. április 29., 13:45; Megválaszolva: 2015. május 01., 13:30
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés