• hímvessző görbeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Számomra kényes kérdéssel fordulnék Önhöz. Kb egy fél éve vettem észre, hogy a péniszem felfelé elgörbült, arra az időre datálódik egy balesetem amikor megüthettem a hímvesszőmet, de nem emlékszek (fájdalomra)azon a téren.(Egy üvegasztal összetört alattam és elég mélyen elvágta a az karomat)Ezért gondoltam arra, hogy akkor történt vele valami, eltörni nem tört el, csak nem olyan mint volt. Neten olvastam egy betegségről a Peyronie’s disease-ről ami szintén rá illik az én estemre amihez ugye szintén elég péniszi sérülése. A szexuális életemet is befolyásolja mert előtte teljesen egyenes volt most pedig nem, ill aktus közben előfordul, hogy kijön, gondolom a görbeség miatt és talán a tartása sem olyan merev mint volt. Igazából fájni sosem fájt nagyon (ami pénisz töréssel járna, gondolom), de teljes erekciókor nem teljesen érzéketlen, mozgatásakor kellemetlen érzéssel jár. Leírnám a hímvesszőm kinézetét, a makk alatt kb2-3 cm-el görbült meg. Felülről nézve a jobb oldalán a hasfaltó l1-2centire kis horpadás látható közvetlenül utána meg egy kis púp. A baloldala teljesen egyenes.Felülről is egy kicsit jobbra áll, gondolom e miatt. Észrevettem, hogy a hossza is csökkent 1-2 cm-el. MI lehet a megoldás, hogyan lehet ezen segíteni? Várom a Doktor Úr mielőbbi diagnózisát és válaszát! Tisztelettel Kovács

        Dr. Merth Gábor válasza a görbe pénisz témában

        Kedves Kérdező! Sajnos amennyiben Peyronie betegsége van valóban, sokat tenni ne tud magáért (antioxidánsok, gyulladáscsökkentő gyógynövények(! ) szedése), mivel meg kell várni azt az állapotot, amikor ennek a kórképnek a folyamata megáll. Kezelése ugyanis műtéti (a hegszövet kimetszése), de amíg zajlik a dolog, hiába műteném meg, hamarosan ismét kialakul az "alap állapot" plusz még a műtét kockázata, esetleges "mellék hatása" is hozzá adódik a helyzethez. Ebben a esetben azt szoktuk tenni, hogy amikor már tényleg megáll a folyamat (fél-egy éve u.a. a helyzet), akkor kezdjük el a kezelését (pénisz-plasztika). Ezzel együtt keressen fel egy szakorvost, aki kimondja, valóban ez a kórkép áll-e fenn Önnél!


        Kérdés: 2012. április 02., 07:04; Megválaszolva: 2012. április 04., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: