Tüdő tumor

Tisztelt Doktornő/Úr! Édesapám 2011.09.hó észrevett a nyakén egy csomót a vizsgálatok után 2011.11.hó a következöt diagnosztizálták: Alsó lebeny, hörgő vagy tüdő rosszindulatú daganat.Kifejtem bövebben: A végzett bronchoscopia során jobb intermedisus és alsólebenyi planocell ec-t találtak. A jobb submandibularis nycs-ból végzett biopsia metast. squamocellt igazolt mely alapján tüdö kiindulású disseminalt malignus folyamatról van szó.Ezek után 11.hó kapta meg az első kemot 2012.02. a 6.kemot! Elég jól bírta a kezeléseket persze minden mellékhatás elöjött de kibírta söt nem fogyott hanem hízott elég sokat! Utána az orvosok arra hivatkoztak hogy azért nem kaphat onk. kezelést egyenlőre mert nagyon vérszegény! Azóta 2 Ct-re küldték az utolsó eredményét másolom: Jobb oldali embobronchailis alsó lebenyi segmentalis hörgőszűkületet okozó neoplasia kóvetkezményes segmentalis bronchiectasiával. A bal tüdőben látott micronodulus diagnitása a vizsgálattal egyértelműen nem tisztázható. Az elöző Ct leletkiegészítése: A jobb oldali bronchialis neoplasia és a kísérő consolidatio minimális regressiót mutat. A mediastinalis subcarinalis nycs. kisfokú méretbeli progressiója látható.Stádium: T2N3M0 Tehát február óta semmilyen kezelést nem kapott! Arra lennék kíváncsi normális hogy ennyit várnak kezelés nélkül egy beteg embernél? Eddig Mátraházára járt egyébként! Érdemes lenne esetleg egy mások orvoshoz átmennünk, mert sajnos az orvosunkból minden szót úgy kell kihúznunk! Egyébként nagyon jól van édesapám olyan mint egy egészséges ember jó az étvágya, fizikuma! És még az lenne a kérdésem mitöl zsibbad folyamatosan a talpa? Azt mondták a kemotól de az ugye febr. volt az utolsó! Milyen esélyei vannak ha ezt így lehet kérdezni? Nagyon pozitívan állt a dolgokhoz és áll most is csak egy kicsit elvan keseredve hogy nem tesznek az orvosok semmit sem! Kérem mielöbbi válaszát nagyon aggódom és tehetetlen vagyok! Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza tüdőrák témában

Sajnos, rossz hírt kell közölnöm, az áttétes, szétszóródott tüdőrákkal (T2N3M1, és nem T2N3M0, hiszen a nyakáról már régen igazolták az áttétet) ezért nem csinálnak az orvosok semmit, mert nem lehet.

Műtét nem történt, mivel már nyaki áttétje volt.

Márpedig műtét nélkül tüdőrákot túlélni nem lehet.

Ráadásul kapott 6 ciklus kemoterápiát is a békesség kedvéért, a laphámrákja ennek ellenére - mint az várható volt - csak növekedett.

Lehet a beteg és a hozzátartozók "megnyugtatására" különféle gyönyörű infúziókat adni, de mind hatástalanok lesznek, sőt, a mellékhatások megjelennek, de a hatás nem várható.

Sajnos nincs tovább.

Gyógyíthatatlan.

Ápolni, babusgatni - ez a család feladata.

Kérdés: 2012. július 25., 16:09; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 22:13
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak