• ez mit jelent?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Találtak mellkas-röntgenen egy napsugár alakú foltot tovább küldték CT-re ami ezt az eredményt szűrte ki: Bal oldalon a felső lebbeny ventralis részén látható egy 27x24mm-es kissé spiculalt felszinű terime, mely a pleura irányába is kötegeket bocsájt azt eléri. Egyebütt a tüdőkben góc nem látható. Diffuzan min. centrilobularis jellegű emphysema van. A lebenyhörgők légiója szabad. A mediastinumban megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. A fölső hasban a jobb mellékvese leteralis szárán 12mm-es hypodenz góc van. Egyebekben a mellékvesék szabályosak. Vélemény: Tu. pulm. lobi aup. l.s. Tu. gland. supraren l.d. Ez mit jelenthet? Mi várható ez után? És a talált góc illetve a tüdőben talált terime kapcsolatban állhat egymással?

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! A tüdőben lévő daganat miatt komplett tüdőgyógyászati kivizsgálás szükséges. Amennyiben a műtét elvégezhető, az érintett tüdőlebeny eltávolítás szükséges. A mellékvesében lévő elváltozás lehet jóindulatú eltérés, de áttét is. Mindenképpen kezdje el a kivizsgálást.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. április 06., 19:22; Megválaszolva: 2012. április 10., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: