Terhesgondozás

Tisztelt Doktot Ur/Nö! Érdeklödnék, hogy egy 17 hetes kismamának mik azok a panszok, amivel már mindenképpen orvoshoz kell fordulnia? A tegnapi nap folyamán az alhasam bal részen (egy ponton) nyilalo fájdalmat éreztem nem folyamatosan, de szinte egész nap jelen volt! Hiába ultem vagy fekudtem el, nem mult el teljesen csak gyengult az érzés! Nincs vérzés csak átlátszo kismennyiségu folyás és tegnap vizeleturités után a wc papiron egy pici zöld váladék volt. (nem tudom, hogy van e jelentosége) Tisztában vagyok vele, hogy tágul a méh és nyulnak a szalagok, amit eddig is éreztem, de nekem valahogy z másnak tunt, mert nem tudtam kiegyenesedni sem, amikor felálltam.a dolog szépsége, hogy angliában élek és a terhesgondozás az eddigi tapasztalataim alapján elég gyér, (mult honapban voltam beszélgetni szulésznoven és legkozelebb, december 4 én megyek... 12.héten vettek vért és csinálták az elso uh-ot) 3 hete otthon voltam igy felkerestem egy magán nogyogyászt aki teljesen átvizsgált és mindent rendben talált (méhszáj stb) hozzáteszem, hogy itt még nogyogyász nem látott.. A kérdésem az lenne kedves Dr.hogy ez a fájdalom, amit tegnap éreztem vajon ad e okot aggodalomra és 3 hét alatt kinyilhatott e a méhszáj vagy csak szimplán növekszik a babám: ? Az alhasamon nyomás érzés van, ami nem fáj.. Válaszát elöre is köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza terhességi panaszok témában

Kedves Kérdező! A terhesség alatti méhnövekedés és megnyúlás nem kellemetlen apró görcsölgetésben megnyílvánulhat. Erős, tartós fájdalomérzéssel nem. Ha nem béleredetű fájdalma van, mindenképpen érdemes nőgyógyászhoz menni, mert a méhszáj korábbi zártsága produktiv görcsölésre gyorsan ki tud nyílni bő ujjnyira, nemkivánatosan. Ha a vizsgálattal minden rendben volna és panasza változalan marad, elsősorban bél eredetre kell gondolni. Anglia egészségügyi ellátása szinvonala egyik legjobb Európában, meg fogják találni a probléma okát és megoldását.

Megválaszolva: 2012. október 19.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Terhesseg alatti problemak
Tisztelt Doktor! jelenleg 22.hetben levo kismama vagyok, a minap ejjel arra, ebredtem, h kezd fajni, huzodni a bal oldalon az agyekomnal, majd sugarzik...
Terhességi alhasi panaszok
Tisztelt Nőgyógyász Szakértő! Terhességem 13. hetében járok, az eddigi vizsgálati eredmények alapján minden rendben odabent a babával, szépen nő., Ami engem...
Placenta mellső fali, mit jelent ez?
Tisztelt Doktor Úr! 20 hetes kismama vagyok, első terhességem. A 2.trimeszteri genetikai papíromon az szerepel, hogy “placenta helyzete mellső fali, széle...
Magzattal egy burokban lévő csomó
Tisztelt Dr. Úr! Kb. 6-7 hetes terhes vagyok, ma voltam ismételten vizsgálaton az orvosomnál. Egy héttel ezelőtthöz képest a kis embrio nőtt, 4,5 mm-es, és...
Lehetek oxigénhiányos?
Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos...
Hatásos lehet ebben az esetben az...
Tisztelt Doktor Úr! Párommal védekezés nélkül voltunk együtt 10.29-én, 10.30-án és 11.01-én reggel. Ovulációs tesztem 10.31-én volt pozitív és 11.01-én már...