Terhességi alhasi panaszok

Tisztelt Nőgyógyász Szakértő! Terhességem 13. hetében járok, az eddigi vizsgálati eredmények alapján minden rendben odabent a babával, szépen nő. Ami engem aggaszt, hogy nagyon sokat fáj az alhasam, derekam, és általában mikor fent vagyok. Egy idő után, pl. bevásárlás, vagy 1-2 órás ügyintézés után, már kezdem magam olyan furán érezni, émelygéssel, hasfeszüléssel, keményedéssel, amúgy is sokat vagyok felfúvódva, de általában az ilyen alkalmak után hányni is szoktam. Ahogy növekszik a méh, a baba, ez válthatja ki ezeket a panaszokat, de miért csak ha függőlegesben vagyok, talán a benti szerveim nem úgy bírják a megerőltetést, és húzódnak lefelé? Lehet esetleg méhsüllyedésem, ami a vizsgálat alatt mivel az is fekve történik nem látszódhat? Itthon vagyok táppénzen, úgyhogy szerencsére tudok pihenni. Valamint kérdezném, hogy mennyi folyás normális terhesség alatt? Kétszer voltam eddig az orvosomnál, mind a kétszer kúpot írt fel, mert nem jó a hüvelyi ph értékem, viszketés, rossz szag nincs, de néha azt érzem, hogy fáj a hüvelynyílásnál, és bőséges fehér folyás veszi körül a hüvelyem. Mivel tudom segíteni a regenerálódását? Szíves válaszát köszönöm szépen, további jó munkát kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhességi panaszok témában

Kedves Kérdező! Jó lett volna tudnom, első, vagy többedik babát hordja. A 13. hét már túl van néhány gyakoribb kellemetlenségen, a hányingerei is lassan mag fognak szűnni. A görcskészség és megkeményedés egyre gyakoribb lehet, ahogy növekszik és megnyúlik a méhizomzat. Csak akkor jelentene oldafigyelni valót, ha a nyakcsatornája lerövidülve nyílni kezdene a méhszáj, amit terhesgondozás alkalmával, ha görcsökre panaszkodik, orvosa úgyis megnéz. Még ha laza szövetei lennének is, a terhes méh ebben a méretben már nem tud lecsúszni. Húzó, enyhe fájdalomérzést viszont okozhat. A váladék terhességben mindíg bővebb, ha nem kezd égni, viszketni az elszaporodott vala milyen kórokozótól, nem érdemes gyógyszerrel bombázni. Kötelező tenyésztés tisztázza az esetleges fertőzöttséget.Hüvelyi proboitikum kapszula vagy kúp viszont jót tenne. Ha lehet, pihenjen sokat, ne feledje, ez egy áldott, de más állapot is.

Kérdés: 2012. szeptember 24., 15:12; Megválaszolva: 2012. szeptember 26., 22:24
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Magas fehérvérsejt
Terhesség, trombocita
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?