• Hipochondria

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Nő/ Úr! A problémám már egy ideje fenn áll, kb 4 éve. Eleinte mindenféle betegséget képzeltem be magamnak, éreztem tüneteket, elmentem orvoshoz, minden eredményem negatív. Jó ideje viszont csak egy dologgal vagyok elfoglalva, a mellemet vizsgálgatom van e csomó benne. Ezt napjában többször is megteszem, mert rám jön egyfajta félelem, ami nagyon erős és ilyenkor meg kell vizsgálnom magam, hogy tényleg nincs baj. Miután ez megtörtént egy-két óráig elvagyok és kezdődik újra. Nézem a mellem és ha van rajta egy pici piros folt vagy valami kis kidudorodás ami a vizsgálat után elmúlik teljesen bepánikolok, lever a víz, köhögök. Reggelente is erre a félelemre ébredek, rettegek, hogy nincs e csomóm. Ez már hipohondria? Mit tegyek? Megkeseríti az életem. Jártam már különböző természetgyógyásznál, kineziológusnál stb.Ha elmegyek uh ( két hónapja voltam) negatív az eredmény és ez max egy hónapig ad megnyugvást. Válaszát és segítségét köszönöm. Üdvözlettel: Bori

        Dr. Veress Dóra válasza a kényszerbetegség témában

        Kedves Bori! Az a fokozott önmagáal foglalkozás semmiképp sem jó, és talán inkább egyfajta kényszerbetegség ez már nem is annyira hipochondria. El kellene mennie a helyi pszichiátriai gondozóba, ahol egy szóbeli vizsgálatot követően elmondják Önnek, hogy milyen kezeléssel tudnának Önnek a legtöbbet segíteni, értem ezalatt a gyóygszeres vagy pszichoterápiás kezeléseket!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 22., 15:10; Megválaszolva: 2011. július 24., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: