Lelet értelmezése

Tisztelt Doktornő! Édesapám a következő diagnózist kapta egy hirtelen vérnyomáskiugrás után magán úton igénybe vett kardiológiai, valamint hypertoniai szakrendelésen: ritm.szivhangok, kis yst rrgurg zörej pm-la mitr areában pulmpangá snincs arra: 160/110.ECHOKARD VÉL: Kissé tágabb bp. Aobill kissé scler.Jó syst bk funkc. Mérs konc bk hypertofia jelei.relax zavar.Emelkedett bk-i töltőnyomásra utaló jelek. Mitr insuff II. Diagnosis: Hypertonia.Hypertonias és ischemias szívbet. Insuff valv bic (med gr) scler valv ao. Kérdésem, hogy ez nagyon súlyos probléma? okozhat-e hirtelen szívhalált? Rendszeres ellenőrzéssel és gyógyszerrel az állapot szinten tartható-e? valamint alapvetően mennyire befolyásolja a mindennapi életet, sportolhat-e pl.? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza sport? témában

Kedves Kérdező, az édesapja szíve nem egészséges valóban, de még nagy baj sincs. További vizsgálatokkal fel kellene mérni a terhelhetőséget, a sportra vonatkozólag ezután lehet nyilatkozni. Minden szív-elváltozás növeli kissé a hirtelen halál kockázatát, de ebben az esetben ezen felesleges aggódni. A gyógyszereket szedni kell, az ellenőrző vizsgálatok során talált esetleges eltéréseket kezelni kell. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 17., 17:18; Megválaszolva: 2015. március 18., 15:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis Prolapsus
Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék egy szívbillentyű problémával kapcsolatban! 34 éves vagyok, és 1, 5 éve kivizsgálás alkalmával...
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?