Menstruáció előtti "idegbaj"

Üdvözlöm! Krisztina vagyok, 15 éves korom óta pánikbeteg vagyok, majd jött a depresszió, amiből nem jutok ki.. igazából meg is tanultam ezekkel együtt élni, jelenlegi gondom a következő: észrevettem, hogy egy jó fél éve-éve, a vérzésemet megelőző 3-4 napban kiállhatatlan leszek. extra ingerült, dilis, "világ vége" hangulat, mindenkit megbántok, türelmetlen vagyok a 2 éves pici fiammal, akit imádok, a párommal is elviselhetetlen leszek és nem tudom, miért van ez? amint megindul a menstruáció, attól a naptól kezdve mintha kicseréltek volna! jó kedvem visszatér és megnyugszom.. van esetleg valami, amit ilyenkor szedhetnék, gondolok esetleg magnéziumra, vagy valami extra feszültség oldó vitamin?:) jó lenne ezt a pár napot is normálisan eltölteni:) Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza premenstruációs szindróma témában

Kedves Krisztina!

A tünetei arra utalnak, hogy premenstruációs szindrómája van, vagyis a menstruáció megindulásához vezető hormonális változások a viselkedésére és a közérzetére is kihatnak. Ez egy természetes jelenség, majdnem minden nő megtapasztalja ezt enyhébb-erősebb formában. Javaslom, hogy tanuljon relaxálni, meditálni, jógázzon, ezekkel csökkenthető a feszültség a menzesz előtti napokban és a mentális betegségére is jótékony hatásúak. Gyógyszert vagy gyógynövénykészítményt nem ajánlanék, mert nem lehet tudni, hogy ezek hogyan befolyásolják a a már szedett gyógyszereinek hatását és milyen egyéb változásokat indítanak el a szervezetében.

Kérdés: 2014. február 02., 13:13; Megválaszolva: 2014. február 05., 23:27
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa