Alvászavar stressztől, vizsgaidőszakban

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám az, hogy alvászavarral küszködök, stresszes vagyok a vizsgaidőszakban eléggé. Régebben az orvosom rivotrilt írt fel ennek a kezelésére, elalvás előtt vettem be, ami enyhített a panaszaimon. A kérdésem az lenne ha megint elkezdeném szedni esténként a rivotrilt 0, 25 mg-os, esetleg 0, 5 mg-os mennyiségben az okozna-e memória zavart, a tanulásom rovására menne-e? Mert olvastam ilyet a fellépő mellékhatások között, hogy okozhat ilyen fajta tünetet, vagy ez csak esetleg nagyobb mennyiség esetén fordulhat elő? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szorongásoldó témában

Kedves Kérdező!

A gyógyszerszedés helyett én jobban kedvelem a relaxációt a szorongás csökkentésére, de ha ön gyógyszerszedésben gondolkodik, akkor szedheti a Rivotrilt. A mellékhatások elkerülése végett javaslom, hogy kis mennyiséget próbáljon ki, hátha ez is elegendő már az alvászavarok csökkentésében. Ha reggel nehezen ébred és kábának érzi magát, akkor lehet tovább csökkenteni a mennyiséget. Ha a Rivotril nem váik be, akkor ki lehet próbálni más altatókat vagy az alprazolamot tartalmazó szereket is. Memóriazavar előfordulhat a Rivotril szedése mellett, de ennek mértéke a szedett dózistól függ általában.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 15., 14:20; Megválaszolva: 2012. május 17., 21:57
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Magas GPT laboreredmény
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 27 éves, férfi vagyok, testsúlyom 72kg. 2013. október végén volt egy laborvizsgálatom megduzzadt nyaki nyirokcsomó...
Kivédhető-e a Xanax SR 1 mg. Retard...
Tisztelt Doktornő/-Úr/! A neurológia szakrendelésen a múlt év végén a kérdésben szereplő gyógyszert írta fel a szakorvos.8 hónapi rendszeres...
Gyógyszer elhagyás?
Tisztelt szakértők! 3 éve szedem szakorvosi javaslatra a Helex sr nevű alprazolam tartalmú szorongásoldót, napi 2-szer 0, 5 mg-ot. Úgy érzem, már...
Visszatérő szorongás
Tisztelt Doktor úr/nő, 10 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget, szorongásos panaszokkal. Akkor reggeli db1 Paroxat és 1, 5db Rivotril 0, 5mg...
Frontin leszokás
T. Doktor nő! Másfél éve szedek napi 0, 5- 0, 75 (néha 1) mg frontint, lehetséges-e ilyen kis mennyiségnél is a hozzászokás? A napokban...