Alvászavar stressztől, vizsgaidőszakban

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám az, hogy alvászavarral küszködök, stresszes vagyok a vizsgaidőszakban eléggé. Régebben az orvosom rivotrilt írt fel ennek a kezelésére, elalvás előtt vettem be, ami enyhített a panaszaimon. A kérdésem az lenne ha megint elkezdeném szedni esténként a rivotrilt 0, 25 mg-os, esetleg 0, 5 mg-os mennyiségben az okozna-e memória zavart, a tanulásom rovására menne-e? Mert olvastam ilyet a fellépő mellékhatások között, hogy okozhat ilyen fajta tünetet, vagy ez csak esetleg nagyobb, mennyiség esetén fordulhat elő? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza szorongásoldó témában

Kedves Kérdező! A gyógyszerszedés helyett én jobban kedvelem a relaxációt a szorongás csökkentésére, de ha ön gyógyszerszedésben gondolkodik, akkor szedheti a Rivotrilt. A mellékhatások elkerülése végett javaslom, hogy kis mennyiséget próbáljon ki, hátha ez is elegendő már az alvászavarok csökkentésében. Ha reggel nehezen ébred és kábának érzi magát, akkor lehet tovább csökkenteni a, mennyiséget. Ha a Rivotril nem váik be, akkor ki lehet próbálni más altatókat vagy az alprazolamot tartalmazó szereket is. Memóriazavar előfordulhat a Rivotril szedése mellett, de ennek mértéke a szedett dózistól függ általában.

Megválaszolva: 2012. május 17.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Magas GPT laboreredmény
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 27 éves, férfi vagyok, testsúlyom 72kg. 2013. október végén volt egy laborvizsgálatom megduzzadt nyaki nyirokcsomó miatt, ott...
Kivédhető-e a Xanax SR 1 mg. Retard...
Tisztelt Doktornő/-Úr/! A neurológia szakrendelésen a múlt év végén a kérdésben szereplő gyógyszert írta fel a szakorvos.8 hónapi rendszeres, napi szedés után...
Elveszett gyógyszer
Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy 2 hete irattam fel magamnak Frontint, 30 napra mert ugye rendszeresen kell szednem., De sajnos a gyógyszer...
Frontin alkalmi szedése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hétvégén szombaton meg vasárnap egy családi gyász okozta feszültség és idegesség okozta panaszok enyhítésére szedtem a Frontin 0, 25 mg...
Stressz csökkentés és fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az elmúlt hónapokban sok stressz ért/ér, ami miatt néha már szorongok vagy a kiborulás szélén állok és alvászavaraim is vannak. Azt...
Gyógyszer elhagyás?
Tisztelt szakértők! 3 éve szedem szakorvosi javaslatra a Helex sr nevű alprazolam tartalmú szorongásoldót, napi 2-szer 0, 5 mg-ot. Úgy érzem, már semmit sem...